Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Γνωστός τουρκοκύπριος δημοσιογράφος διώκεται για σκίτσο του Ερντογάν


του Νίκου Χασαπόπουλου
Αυτό το σκίτσο δημοσιεύθηκε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» και, όπως ήταν αναμενόμενο, ήδη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και στην κατεχόμενη Κύπρο, αλλά και στην Τουρκία. Ζητείται η σύλληψη των υπευθύνων της εφημερίδας και κυρίως του δημοσιογράφου και ακαδημαϊκού Σενέρ Λεβέντ...

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αποτελεί «προσφιλή» στόχο της Αγκυρας και εθνικιστικών κύκλων στα Κατεχόμενα εξαιτίας των απόψεων και της δράσης του υπέρ της επανένωσης της Μεγαλονήσου. Οι αντιδράσεις εναντίον του έχουν λάβει μορφή κοινωνικού, επαγγελματικού, και πολιτικού λιντσαρίσματος.
«Αυτό που έκαναν είναι μικροπρέπεια, ατιμία, χυδαιότητα. Ασφαλώς και θα λογοδοτήσουν γι` αυτό διά της νομικής οδού», δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Ρετζέπ Ακντάγ, σχολιάζοντας το σκίτσο της εφημερίδας Αφρίκα στα κατεχόμενα για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους «εισαγγελείς» των κατεχομένων να κινηθούν άμεσα και να ζητήσουν εξηγήσεις. «Και εγώ προσωπικά θα κάνω τα δέοντα για καταδικαστούν ενώπιον του τ/κ λαού αυτοί που έκαναν τις ανηθικότητες αυτές. Ας είναι το δικό μου καθήκον να εξηγήσω καλά στο τ/κ λαό αυτές τις ανηθικότητες, τις ατιμίες», ανέφερε.
Ο Ακτάγ είπε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα και οι αρθρογράφοι της δεν λειτουργεί σαν μια ιδιαίτερη εφημερίδα του τουρκικού έθνους αλλά σαν φωνή των Ε/κ. «Πρέπει οπωσδήποτε γι` αυτή την ατιμία να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Θα τους ντροπιάσω ενώπιον των Τ/κ. Αυτοί δεν έχουν εθνική συνείδηση. Εγώ θα τους κάνω αυτούς να αναγνωρίζονται μέσα στην ΤΔΒΚ ως φωνή των Ε/κ», πρόσθεσε.
Η ατιμία, συνέχισε, δεν είναι μόνο εναντίον του Τούρκου Προέδρου αλλά εναντίον του τουρκικού λαού. «Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί ένα έθνος. Αυτή η κακοήθεια δεν σημαίνει ότι βλάπτει μόνο τον πρόεδρό μας, είναι ταυτόχρονα επίθεση και εναντίον της Τουρκίας, εναντίον του τουρκικού έθνους. Όπου υπάρχει μια ανήθικη έκδοση, η εφημερίδα της βόρειας Κύπρου την βρίσκει, την παραθέτει και την δημοσιοποιεί. Αλλά αυτό δεν είναι το πρώτο τους παράπτωμα. Και η ανηθικότητα έχει τα όριά της. Και αυτοί είναι άνθρωποι που έχουν έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανηθικότητας. Γνωρίζω ότι και οι Τ/κ είναι ενοχλημένοι με αυτούς. Άνθρωποι που σκέφτονται σαν αυτούς είναι τέτοια μειοψηφία στη βόρειο Κύπρο που είναι σαν να μην υπάρχουν. Θα τους κάνω να πληρώσουν», προειδοποίησε.
Πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: