Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Τα φάουλ της Μάνιας και των επικριτών της


Τι δεν ειπώθηκε στη συνέντευξη της πρώην εκδότριας, αλλά και στο σχολιασμό της
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν πολλά «συστημικά» media ειδικά του κυβερνοχώρου, αλλά και επώνυμοι σχολιαστές για όσα είπε στη συνέντευξη που έδωσε η Μάνια Τεγοπούλου. Η...
ατυχής, αλλά απόλυτα γνήσια για όσους γνωρίζουν τι εστί Μάνια ατάκα της για το λόγο που απέλυσε κάποιους συνεργάτες της έγινε τίτλος και προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων καλύπτοντας όμως κάποια ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης τα οποία κανείς δεν σχολίασε.
Για τη Μάνια υπάρχουν δύο βασικά φάουλ στην όλη ιστορία της Ελευθεροτυπίας και στα όσα είπε στην επίμαχη συνέντευξη. Το πρώτο φάουλ είναι ότι αφού και η ίδια έχει ομολογήσει, αλλά και όλοι γνωρίζουμε ότι όχι μόνο δεν είχε ιδέα από το τι σημαίνει έκδοση εφημερίδας, αλλά και δεν γούσταρε καθόλου το αντικείμενο αυτό, γιατί δέχτηκε να αναλάβει τη στιγμή που οικονομικά ήταν καλυμμένη με τη συμμετοχή της στο ΔΣ της εταιρείας, αλλά και την περιουσία που της είχε αφήσει ο πατέρας της; Το δεύτερο φάουλ είναι ότι από τη στιγμή που καλώς ή κακώς η εφημερίδα είδε ότι δεν σωζόταν ας την έκλεινε αποζημιώνοντας το προσωπικό. Είχε τη δυνατότητα να το κάνει με την πώληση της Χρυσής Ευκαιρίας. Εδώ υπάρχει ένα ακόμη φάουλ στη συνέντευξη αφού το θέμα της πώλησης της Χ.Ε και του τι έγιναν τα 74 εκ ευρώ της πώλησης δεν θίχτηκε ούτε από αυτόν που ρωτούσε ούτε από τη Μάνια.
Η συνέντευξη όμως εκτός από τα των απολύσεων που ορθά καυτηριάστηκαν είχε και άλλα ενδιαφέροντα σημεία όπως αυτό με τις απολαβές των στελεχών της εφημερίδας. Για το γεγονός ότι ο Σεραφείμ Φυντανίδης έπαιρνε μηνιαίως 55 χιλιάδες ευρώ (!) τα οποία έμπαιναν όλα σε μια εταιρεία για να μη φαίνονται επειδή ήταν και συνταξιούχος και ταυτόχρονα προφανώς για τα… μικροέξοδα του έπαιρνε και από το ταμείο άλλα τρία χιλιάρικα μηνιαίως δεν υπήρξε κανένα σχόλιο. Οπως και για το γεγονός ότι και τα υπόλοιπα στελέχη όχι μόνο είχαν αστρονομικές απολαβές ακόμη και όταν η εφημερίδα κατέρρεε αλλά έδιναν μόνοι τους στον εαυτό τους αύξηση! Εντάξει μικρή είναι η πιάτσα και αυτά τα γνωρίζαμε, αλλά επισήμως πρώτη φορά ακούγονται με λεπτομέρειες.
Κανείς όμως από όσους σχολίασαν τη συνέντευξη δεν είχε να κάνει κάποιο σχόλιο για αυτές τις αποκαλύψεις. Μάλιστα πολλά sites αναπαρήγαγαν τη συνεντευξη κόβοντας τις συγκεκριμένες αναφορές. Ισως επειδή ως συνήθως ο «ὁ ἀποθανών δεδικαίωται ἀπό τῆς ἁμαρτίας»…
Τελος ένα ερώτημα που υπήρξε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της ηγεσίας της ελευθεροτυπίας από τη Μάνια και δεν απαντήθηκε ποτέ ήταν γιατί ο πατέρας της, ενώ φυσικά γνώριζε ότι η κόρη του δεν είχε κανένα ενδιαφέρον, καμία επαφή και σχέση με την εφημερίδα (όπως και γενικά κανένα εργασιακό ή επιχειρηματικό ενδιαφέρον) δεν φρόντισε να της εξασφαλίσει από την εταιρεία ένα σταθερό καλό εισόδημα και να αφήσει στη διοίκηση ένα διάδοχο σχήμα που να είναι σε θέση να τρέξει την εταιρεία. Δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο να συμβεί κάποιο απρόοπτο στην υγεία του για να κάνει μια σχετική πρόβλεψη στη διαθήκη του ή πίστευε ότι η Μάνια θα ήταν σε θέση να αναλάβει; Ισως κάποιος από το στενό περιβάλλον του Κίτσου να πει κάποτε τι συνέβη.

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: