Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ίσως χρειαστεί να καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα

είπε ο Τραμπ για τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Περιγέλασε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη αποκαλώντας τον Rocket Man και είπε ότι βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας – Μίλησε για «καθεστώτα-παρίες» που στηρίζουν τρομοκράτες...

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας είχαν κεντρικό ρόλο στην πρώτη ομιλία που εκφώνησε ο Ντόναλντ Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη.
Όπως αναμενόταν, ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για την απειλή της
Βόρειας Κορέας και για άλλα «καθεστώτα-παρίες» που ενισχύουν την τρομοκρατία.
«Ο Rocket Man (το παρατσούκλι που έχει δώσει ο ίδιος στον Κιμ Γιονγκ Ουν) βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας για τον ίδιο και το καθεστώς του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, τονίζοντας ότι εάν χρειαστεί να υπερασπιστούν οι ΗΠΑ τα εδάφη τους ή τα εδάφη των συμμάχων τους τότε η χώρα του δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να «καταστρέψει ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα.
Ξεκινώντας την πρώτη του ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνελεύσης τους ΟΗΕ, ο Τραμπ χαρακτήρισε την ευκαιρία να απευθυνθεί στα Ηνωμένα Έθνη, εκπροσωπώντας την χώρα του ως «υπέρτατη τιμή». Κατόπιν, ευχαρίστησε τους ηγέτες κρατών ανά τον κόσμο για τα συλλυπητήρια που του πρόσφεραν στον απόηχο του φονικού κυκλώνα Ίρμα, διαβεβαιώνοντάς του ότι η χώρα του «τα πάει μια χαρά».
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πρωτοφανή ανάπτυξη και σύντομα «ο στρατός μας θα είναι πιο ισχυρός από ποτέ άλλοτε», ανάφερε ο Τραμπ, επισημαίνοντας ότι παρά τις σημαντικές ανακαλύψεις στην τεχνολογία και την ιατρική, ο σημερινός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες απειλές.
«Καθεστώτα-παρίες» υποστηρίζουν τρομοκράτες και απειλούν άλλες χώρες και απολυταρχικές κυβερνήσεις θέλουν να διαλύσουν «συστήματα και συμμαχίες» που εξασφάλισαν την ελευθερία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέφερε ο Τραμπ.
Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος – παρά τις έντονες επικρίσεις του για τον ΟΗΕ στο παρελθόν – μίλησε για το «όμορφο όραμα» του οργανισμού που επιτρέπει σε λαούς να συνεργάζονται με αρμονία. Έσπευσε πάντως να υπογραμμίσει ότι η επιτυχία του ΟΗΕ «βασίζεται στην ανεξάρτητη δύναμη των μελών του», καθένα από τα οποία έχει διαφορετικούς στόχους.
Ο Τραμπ κάλεσε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστούν από κοινού για να απομονώσουν την κυβέρνηση του Κιμ εκτός αν σταματήσει την «εχθρική» συμπεριφορά της.
Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: