Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

«Ναυάγησαν» οι διαπραγματεύσεις Γιαννακόπουλου – Αλαφούζου

Χάος στον Παναθηναϊκό
Άδοξο τέλος στο «deal» των δύο πλευρών για την «πράσινη» ΠΑΕ – Τι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γιαννακόπουλος – Αύριο αναμένεται η απάντηση Αλαφούζου – «Πόλεμος» στις εξέδρες της Λεωφόρου και στα social media

Στα πρόθυρα του εμφυλίου είναι πλέον ο Παναθηναϊκός μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Η εμφάνιση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις αρχές της εβδομάδας, όταν μέσω Instagram, αποκάλυψε ότι θα γίνει προσπάθεια από την πλευρά του για να εμπλακεί στα διοικητικά του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, γέννησε μεγάλες προσδοκίες στις τάξεις των οπαδών του τριφυλλιού.
Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι (φυγή Μπεργκ. Ζέκα, Λέτο, Λυμπερόπουλου) και το κάκιστο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν (αποκλεισμός με δύο ήττες από το Europa League, αλλά κυρίως τρία ματς χωρίς νίκη στην Super League) η ψυχολογία του κόσμου ήταν στα… τάρταρα καθώς έβλεπε ότι πολύ νωρίς μία ακόμη χρονιά έμοιαζε να είναι χαμένη.
Κι όταν τα ξημερώματα της Δευτέρας 11/9 ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απαντώντας στα μηνύματα των οπαδών του ΠΑΟ, έδειξε τη διάθεση του να μπει και στην πράσινη ΠΑΕ, πολλοί πίστεψαν ότι μια νέα σελίδα ξημερώνει στο τριφύλλι.
Λίγες ώρες αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι επαφές Γιαννακόπουλου, Αλαφούζου είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού με την πλευρά του πρώτου να έχει πάρει στα χέρια του όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ κι εκεί κάπου ο ενθουσιασμός άρχισε να… κοπάζει.
Την Τετάρτη 13/9 ο κ. Γιαννακόπουλος με γραπτή δήλωση του έβαλε στο κάδρο και επίσημα τη δημιουργία του PAO Foundation, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε «μονόδρομο για τη βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού», τονίζοντας ότι απαιτείται η συστράτευση όλων των Παναθηναϊκών δυνάμεων και ξεκαθαρίζοντας ότι «η παρούσα διοίκηση πρέπει να παραδώσει την ΠΑΕ απαλλαγμένη από τα οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος».
Για τους παροικούντες την πράσινη Ιερουσαλήμ αυτός ο τελευταίος όρος ήταν σχεδόν βέβαιο πως δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για θετικές εξελίξεις καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν πως το άνοιγμα της πράσινης ΠΑΕ ξεπερνούσε τα 50 εκατ. ευρώ!
Το πρωί της Παρασκευής Αλαφούζος, Γιαννακόπουλος κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και αυτό που προέκυπτε ήταν το καλό κλίμα, η σύγκλιση απόψεων, αλλά και η «μη συμφωνία». Χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά όλοι πλέον ήξεραν ότι το deal κρεμόταν από το ύψος των χρεών που θα αναλάμβανε η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου.
Έτσι φτάσαμε στη σημερινή πρωινή συνάντηση των δύο ανδρών που διήρκησε περίπου μία ώρα και μετά το τέλος της εξανεμίστηκαν εντελώς οι όποιες προσδοκίες υπήρχαν για να βρεθεί η χρυσή τομή.
Λίγο αργότερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανακοίνωση του επιβεβαίωσε το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων, μεγαλώνοντας την ανησυχία του κόσμου για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.
«Οταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.
Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.
Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο Σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.
Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος…
Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.
Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος»
Διαμαρτυρίες στη Λεωφόρο, εμφύλιος στα social
Από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου δεν έγινε κανένα απολύτως σχόλιο, παρά μόνο υπήρξε η διαρροή πως θα τοποθετηθεί επί του θέματος αύριο Δευτέρα, ωστόσο το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών του Παναθηναϊκού.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Απόλλωνα, όπου ο ΠΑΟ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, οι οπαδοί των πράσινων καταφέρθηκαν με υβριστικά συνθήματα εναντίον του Γιάννη Αλαφούζου.
Την ίδια ώρα όμως στα social media υπήρξαν και τοποθετήσεις οπαδών του Παναθηναϊκού οι οποίοι άφηναν αιχμές για την συνολική στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο συγκεκριμένο θέμα και κατηγορώντας τον ότι ποτέ δεν είχε στ’ αλήθεια πρόθεση να ασχοληθεί με την ΠΑΕ.
Κάτι που προκάλεσε τη νέα παρέμβαση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ ο οποίος έδειξε τον εκνευρισμό του με τα καυστικά σχόλια που πόσταρε στο Instagram.
Πηγή gazzetta.gr/protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: