Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Κακή σε νούμερα και μέτρια σε θέματα η πρεμιέρα Χατζηνικολάου στο δελτίο του ΑΝΤ1


Περίπατο έκανε η Κοσιώνη με τη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ
Τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης που συγκέντρωσε στην πρεμιέρα του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν είναι ανεξήγητα. Κι αυτό διότι, πέρα από το νέο και ωραίο σκηνικό, αλλά και την περιέργεια για την επιστροφή του anchorman στη νέα του ώρα… επί της ουσίας, δηλαδή το περιεχόμενο του δελτίου, σε επίπεδο θεμάτων και ρεπορτάζ, ήταν από μέτριο έως αδιάφορο!
Ήταν ένα φλατ δελτίο, άχρωμο και άνευρο, σε μια ημέρα μάλιστα με έντονη πολιτική επικαιρότητα λόγω της συζήτησης στη Βουλή που θεωρητικά αποτελεί προνομιακό πεδίο για τον Νίκο Χατζηνικολάου… αλλά και μια ημέρα μετά τις γερμανικές εκλογές με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, με συνέπειες τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα… που όμως δεν έγιναν αφορμή για κάτι περισσότερο...

Επίσης ατυχής κρίνεται η επιλογή για πρώτη συνέντευξη Κουρουμπλή (και μάλιστα τηλεφωνική) – παρά το βίντεο που είχε κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα, διότι η περίπτωση του συγκεκριμένου υπουργού έχει εξαντληθεί και επιπλέον έχει πάψει να κάνει γκελ στους τηλεθεατές που τον έχουν βαρεθεί από το πρωί, μέχρι το βράδυ στα «τηλεπαράθυρά» χωρίς να κομίζει τίποτα καινούργιο ή ουσιαστικό.
Αντίθετα το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη που κινείται στην ίδια ενημερωτική λογική (προτάσσοντας την πολιτική επικαιρότητα), είναι καλύτερα δομημένο, ενώ ο έντονα αντιπολιτευτικός του λόγος τού προσδίδει χρώμα και ένταση που απουσίαζε από το δελτίο του ΑΝΤ1.
Επιπλέον το επιτελείο του ΣΚΑΙ ήταν περισσότερο προετοιμασμένο – προφανώς λόγω της πρεμιέρας Χατζηνικολάου, με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου της Μακεδονίας και συνέντευξη Ντάισελμπλουμ, με αποτέλεσμα να τερματίσει πρώτο και με μεγάλη διαφορά από τον ΑΝΤ1 περίπου 5 μονάδες!
Είναι απορία λοιπόν, γιατί ο ΑΝΤ1 δεν είχε ετοιμάσει τίποτα ξεχωριστό για την πρεμιέρα, αλλά και γιατί δεν είχε διαφημίσει περισσότερο το νέο του δελτίο;
Φυσικά η κούρσα που μόλις ξεκίνησε δεν θα κριθεί από μια ή δυο ημέρες… Καλύτερη εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η μάχη ανάμεσα σε ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1 θα έχουμε τέλη Οκτωβρίου… Ενώ ο «πόλεμος» θα κριθεί μέχρι και την τελευταία ημέρα της σεζόν!
Τέλος για την ιστορία να σημειωθεί ότι το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη τερμάτισε πρώτο με 17,2% και το είδαν 584.129 τηλεθεατές, ενώ του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήρθε δεύτερο με 12,8% και το παρακολούθησαν 423.721 τηλεθεατές.
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: