Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Έπεσε «μαύρο» στον Βήμα 99.5, του έκοψαν και το ρεύμα


Στις 4 το πρωί διέκοψαν το σήμα στις εγκαταστάσεις και από εκείνη την ώρα ο σταθμός σίγησε. 
Είχαμε κινητοποίηση από τους τεχνικούς (οι μόνοι που απέμειναν να φυλάνε Θερμοπύλες όπως δείχνει) αλλά δεν τους επέτρεψαν να μπουν μέσα στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου τα σεκιούριτι επειδή, όπως τους είπαν, δεν είχαν... τέτοια εντολήαπό την Alter Ego. Όπως φαίνεται, προχωράει κανονικά το «σχέδιο» της νέας ιδιοκτησίας του Βήμα 99.5, προκειμένου να... παρατήσει στην τύχη του το σταθμό. Είχαμε πρώτα την αποξένωσή του από τα υπόλοιπα μέσα του πρώην ΔΟΛ και στη συνέχεια τη διακοπή του ενημερωτικού του προγράμματος. Πλέον στους 99.5 παίζει κενό, και το live stream μέσω internet δεν λειτουργεί.

Ως γνωστόν η εταιρεία «ΒΗΜΑ FM ΑΕ» ήταν θυγατρική του ΔΟΛ οπότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης την πήρε όπως... είναι, σύνολο, ενεργητικό και παθητικό (σε αντίθεση με τη μητρική εταιρία που πέρασε στα χέρια του μόνο με το ενεργητικό της). Σκεφτείτε πως το ΔΣ της παραμένει το ίδιο με πρόεδρο τον Σταύρο Ψυχάρη. Προφανώς τα χρέη είναι πολύ μεγάλα γι' αυτό και οι νέοι του ιδιοκτήτες έχουν αφήσει το Βήμα FMστην τύχη του. 
Σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν αλλάξει κάτι, ο Βήμα 99.5κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση της άδειάς του, όπως συνέβη με τα ραδιόφωνα των Εκδόσεων Λυμπέρη όταν τους έγινε έξωση. Την ίδια στιγμή οι κινητοποιήσεις από την ΕΤΕΡ και την ΕΣΗΕΑ συνεχίζονται, μέχρι και την Παρασκευή.
update: Προσπαθούν να επαναφέρουν το σήμα του οι τεχνικοί, χωρίς όμως επιτυχία μέχρι τώρα.

update 2: Ανακοίνωση για την διακοπή του σήματος εξέδωσε η ΕΤΕΡ. Σε αυτήν αναφέρει πως η Alter Ego σκόπιμα άφησε απλήρωτους και τους λογαριασμούς ρεύματος στα στούντιο του Βήμα 99.5, με αποτέλεσμα χθες το μεσημέρι να διακοπεί η παροχή και τα ξημερώματα να «πέσουν» και οι γεννήτριες. Τέλος, απαιτούν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να εμφανιστεί και στους εργαζομένους του ραδιοσταθμού για να δώσει λύση στο ζήτημα.
Έργα και ημέρες του Μαρινάκη στο ΒΗΜΑ FM 99,5
Αίσχος! Την αδιαφορία και την αναλγησία της έδειξε για μια ακόμα φορά η «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» του Βαγγέλη Μαρινάκη, μεγαλομέτοχος εταιρεία του «ΒΗΜΑ FM». Αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού εδώ και πολλούς μήνες θεώρησε σωστό να αφήσει και απλήρωτους τους λογαριασμούς του ρεύματος με αποτέλεσμα, έπειτα και από τη διακοπή της ρευματοδότησης χθες το μεσημέρι, οι γεννήτριες του σταθμού να μην αντέξουν και να διακοπεί το σήμα του ΒΗΜΑ FM σήμερα τα ξημερώματα, ενώ οι φύλακες του κτιρίου δεν άφηναν τους τεχνικούς να διορθώσουν όσο γινόταν την κατάσταση χάνοντας πολύτιμο χρόνο παραπέμποντάς τους στην Alter Ego.
Η σκληρή και ύποπτη στάση της εργοδότριας εταιρίας είναι η αιτία που στους ραδιοφωνικούς δέκτες μας δεν ακούγεται ο BHMA FM. Είναι πρωτοφανές μεγαλομέτοχος τέτοιου βεληνεκούς να βυθίζει δημόσια συχνότητα στο σκοτάδι και να την αφήνει να καταρρεύσει αδιαφορώντας για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία χιλιάδων ακροατών του σταθμού. Είναι ξεκάθαρο σε όλους πλέον γιατί «βγήκε μπροστά». Για να ρίξει μαύρο στην ενημέρωση, για να εξαφανίσει ένα μεγάλο ειδησεογραφικό ραδιόφωνο, για να φιμώσει τη φωνή του BHMA FM 99,5. Ζήλεψε φαίνεται τη δόξα του μπαταχτσή προηγούμενου ιδιοκτήτη του σταθμού.
Στο σκοτάδι οι απλήρωτοι τεχνικοί-μοναδικοί εργαζόμενοι στο κτίριο προσπαθούν να συντηρήσουν τον υπερσύγχρονο και μεγάλης αξίας εξοπλισμό του ραδιοσταθμού σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και χωρίς ρεύμα. Ενημερώνουμε το μεγαλομέτοχο Βαγγέλη Μαρινάκη πως δεν φεύγουμε από το χώρο εργασίας μας και απαιτούμε να εμφανιστεί επιτέλους και να δώσει λύση στα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε.
Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς, τις ανεξάρτητες αρχές και την Κυβέρνηση να ασχοληθούν με το ζήτημα και να δώσουν λύση στα δίκαια αιτήματά μας για αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας και για τη συνέχεια των θέσεων εργασίας μας.
Λέμε ΟΧΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
update 3: Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ και τεχνικός του Βήμα 99.5, Τάκης Μαυράκης, μίλησε για το συμβάν στον 105.5 Στο Κόκκινο:

e-tetradio

Δεν υπάρχουν σχόλια: