Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Το πρόβλημα του MEGA δεν είναι τα χρήματα

Βαρδινογιάννης - Μπόμπολας
...είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των μετόχων του

Το πρόβλημα στο MEGA δεν ήταν ποτέ τα χρήματα. Το πρόβλημα ήταν η ασυνεννοησία των μετόχων του και κυρίως το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ τους! Δεν είναι τυχαίο ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του καναλιού που γνωρίζουν τις ισορροπίες και την κατάσταση – λίγους μήνες πριν, είχαν αντιδράσει πιο έντονα για το «σκοτάδι» και την έλλειψη ενημέρωσης από τους μετόχους, παρά για τα δεδουλευμένα τους!...


Η παραπάνω διαπίστωση όμως, αποτυπώνει ανάγλυφα την πραγματικότητα και ταυτόχρονα δείχνει ποιο είναι το πρόβλημα. Ακόμη και το business plan που έχει κατατεθεί στις τράπεζες και σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζει πολλά κενά… τα οποία βεβαίως μπορούν να διαρθρωθούν… δεν είναι πρόβλημα (για τις τράπεζες)! Το πρόβλημά τους είναι ότι οι μέτοχοι δεν δίνουν εγγυήσεις!

Κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι – έστω και με αρκετούς μήνες καθυστέρηση, συνειδητοποίησαν ότι η ανοχή που προσφέρουν στους μετόχους του καναλιού με τη στάση τους κινδυνεύει να γυρίσει εναντίον τους!

Έτσι στη χθεσινή τους συνέλευση αποφάσισαν να στείλουν τελεσίγραφο – αφήνοντας κάποια «παράθυρα» ανοιχτά, λέγοντας ότι αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους μέχρι τέλος του μήνα θα ξεκινήσουν 24ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες… ενώ στα διαλείμματα θα μεταδίδουν τα αιτήματά τους, αντί για διαφημίσεις!

Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν ότι όσο οι εργαζόμενοι εμφανίζονται ανεκτικοί και κυρίως βολικοί (όπως όταν μπήκαν μπροστά για να μην πληρωθεί η DIGEA), οι μέτοχοι και οι τράπεζες, δεν έχουν λόγο να πάρουν πρωτοβουλίες, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην άρρωστη αυτή κατάσταση!

Η παρατεταμένη όμως αδιαφορία των μετόχων, αποφεύγοντας να δώσουν λύση… κινητοποίησε τους εργαζόμενους που αποφάσισαν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους… αναγκάζοντας και τις υπόλοιπες πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τελείωσαν λοιπόν τα ψέματα, σύντομα θα φανεί ποιος ενδιαφέρεται να μείνει το MEGA ανοιχτό, επιστρέφοντας σε μια κανονικότητα και ποιος όχι!

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: