Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Σκληρή απάντηση Καμμένου στις δηλώσεις Τσαβούσογλου


«Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί» διαμήνυσε ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου...


Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η Ελλάδα «δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ποτέ. Ο ελληνικός λαός να κοιμάται ήσυχος».

Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Να ξέρει ο κ. Τσαβούσογλου ότι τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη ΝΔ. Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες.

Στο μήνυμα που έστειλε προς την Άγκυρα έστειλε ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε «ειδήσεις μαϊμού το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι «δεν ήταν τα Ίμια το νησί που εμφάνιζαν δεμένο το πλοίο οι Τούρκοι» και πως «δεν έπεσε κανένα ελικόπτερο».

Συνέχισε λέγοντας πως «τέτοιες προσπάθειες γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και το μονό που μπορούν να προκαλέσουν είναι θυμηδία».

Ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο υποστηρίζοντας πως «αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει... Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε».

Στο ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών, για να προσθέσει πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, θυμήθηκε και τον Οτσαλάν, σημειώνοντας πως το παραπάνω γεγονός δεν προκαλεί απορία, καθώς ο αρχηγός του κουρδικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Το ελληινικό υπουργείο Εξωτερικών επέλεξε να απαντήσει με μία λιτή όσο και ουσιαστική, πολιτική ανακοίνωση σημειώνοντας ότι «όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις».

Ακόμη, το ΥΠ.ΕΞ. ανέφερε πως «επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: