Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί ο Χατζηνικολάου δεν στρίμωξε τον Τσακαλώτο;

Χατζηνικολάου - Τσακαλώτος
Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών στο δελτίο του ΑΝΤ1 

Μπορεί να μην έβγαλε κάποια μεγάλη είδηση η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου… ωστόσο η παρουσία του υπουργού από μόνη της ήταν σημαντική....


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέφυγε να απαντήσει στο πότε θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, επανέλαβε την άποψη της κυβέρνησης για το ΔΝΤ ότι οι προβλέψεις του στηρίζονται σε αμφισβητούμενες μελέτες… και ξεκαθάρισε ότι «Δεν απαιτούμε ειδική μεταχείριση», συμπληρώνοντας ότι «Θέλουμε το Ταμείο να πάρει μια δίκαιη απόφαση».

Η παρουσία όμως του υπουργού Οικονομικών στο στούντιο των ειδήσεων του ΑΝΤ1… έγινε αφορμή να ξεκινήσει μια συζήτηση στο παρασκήνιο για το αν ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν όσο έπρεπε πιεστικός με τον υπουργό ή όχι… αν τον στρίμωξε… αν του έθεσε όλα τα θέματα… για το αν τελικά ήταν προστατευτικός ή επιθετικός μαζί του… Με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ο δημοσιογράφος θα μπορούσε να τον πιέσει περισσότερο.

Οι κρίσεις όμως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άκρως υποκειμενικές και σίγουρα εξαρτάται από την πλευρά που τοποθετείται κανείς… Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου έθεσε όλα τα θέματα… ήταν φιλόξενος ως οικοδεσπότης με την έννοια ότι έδωσε όλο τον απαιτούμενο χρόνο και χώρο για να αναπτύξει ο υπουργός τις απόψεις του… ενώ όπου έπρεπε ήταν πιεστικός όπως για παράδειγμα στο θέμα του αφορολόγητου.

Ωστόσο η συγκεκριμένη συνέντευξη δεν είχε τα χαρακτηριστικά της συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης που παραχωρεί κάποιος πρωτοκλασάτος υπουργός σε μία πολιτική εκπομπή, στην οποία υπάρχει η άνεση του χρόνου και η πολυτέλεια για αντιπαράθεση… Η συγκεκριμένη συνέντευξη ήταν στο πλαίσιο ενός δελτίου ειδήσεων με ορισμένη διάρκεια και κατά αυτή την έννοια έχει προτεραιότητα η ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού, δηλαδή να ακουστεί και να τοποθετηθεί ο υπουργός στα μείζονα θέματα.

Με άλλα λόγια το σημαντικό ήταν η παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο δελτίο ειδήσεων σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για την αξιολόγηση και δευτερευόντως το «τηλεοπτικό σόου» που παράγεται από μια έντονη αντιπαράθεση.

Φυσικά κανείς δεν αμφισβητεί ότι το τηλεοπτικό κοινό προτιμά έναν Νίκο Χατζηνικολάου επιθετικό και εριστικό με τους πολιτικούς… και λιγότερο έναν ήπιο, ψύχραιμο, που δεν διακόπτει διαρκώς τον συνομιλητή του… Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν να του κόστισε και σε τηλεθέαση η συγκεκριμένη στάση… Ωστόσο, δεν υποτάσσονται όλα στο βωμό της τηλεθέασης… και ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει αποδείξει ότι γνωρίζει να κάνει τη διάκριση. Άλλωστε επιτυχία ήταν η παρουσία του υπουργού στο στούντιο!
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: