Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Πολύ σκληρό για να πεθάνει το Mega


Συνεχίζεται ο διάλογος των μετόχων του Mega με τις τράπεζες, χωρίς όμως καμία άμεση απόφαση. Το αν θα γίνει η επαναφορά του θα εξαρτηθεί από πλήθος παραγόντων, όπως την αξιοπιστία των μετόχων και τη θέληση των τραπεζών να βρεθεί λύση. Μέχρι τώρα...
πάντως, οι τράπεζες είναι ωφελημένες, έχοντας εισπράξει από τους δεσμευμένους λογαριασμούς συνολικά 35 εκατ. ευρώ, από τα 38 εκατ. ευρώ που εισέπραξε το Mega μεταδίδοντας κυρίως επαναλήψεις.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κυβέρνηση δεν θα ήταν αντίθετη σε μια ενδεχόμενη επαναφορά του Mega, υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρχουν τα απαραίτητα κεφάλαια. Το σημείο-κλειδί είναι να πείσει ο Φώτης Μπόμπολας πως θα μετάσχει με μετρητά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, για να αρθεί το επιχείρημα και της πλευράς Βαρδινογιάννη και να ακολουθήσει. Είναι γνωστό πως στον Όμιλο υπάρχουν δύο εισηγήσεις. Η πρώτη να συμμετάσχει, μαζί με άλλους, στη νέα προσπάθεια του Mega, με χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, το οποίο εγγυάται ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Και η δεύτερη να εγκαταλείψει το εγχείρημα, με δεδομένο ότι έχει το Star Channel.
Από την άλλη πλευρά, το Mega, παρά την εγκατάλειψή του από τους μεγαλοαστέρες, εξακολουθεί να λειτουργεί και να δίνει απαντήσεις σε ό,τι ζητάνε οι τράπεζες, προφυλάσσοντας την πολύτιμη ταινιοθήκη του. Η πορεία των πραγμάτων έδειξε πως η επένδυση του Mega σε πρόγραμμα ήταν ουσιαστική, παρά το κόστος, καθώς προκύπτει σημαντική υπεραξία. Σε αντίθεση με τον ΔΟΛ που κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω της δέσμευσης των λογαριασμών του, το Mega παρά την αλλοπρόσαλλη στάση των μετόχων του και την ευθύνη Ψυχάρη, που είχε το management, καταφέρνει χάρη στους ανθρώπους που παραμένουν εντός να εξυπηρετεί το δάνειό του, να αποδεσμεύει τιμολόγια και να διατηρεί τις ελπίδες για επαναφορά του σε πλήρη λειτουργία.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: