Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ανήσυχα τα αγόρια στις 19.00 ψύχραιμα τα κορίτσια στις 20.00

Χατζηνικολάου - Σρόιτερ - Κοσιώνη - Ζαχαρέα
Τα χαρακτηριστικά του νέου ανταγωνισμού στα δελτία ειδήσεων
Έντονος είναι ο πειραματισμός στα επιτελεία των καναλιών προσπαθώντας να βρουν το βηματισμό τους στις νέες συνθήκες του ανταγωνισμού που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των δελτίων ειδήσεων...


Βεβαίως μεγαλύτερη ένταση επικρατεί μεταξύ των δελτίων του ΑΝΤ1 και του ALPHA και μικρότερη ανάμεσα σε STAR και ΣΚΑΙ.

Οι ξαφνικές αλλαγές στο μέσο της σεζόν και τα νέα ζευγάρια που βρίσκονται αντιμέτωπα πλέον στις δύο βασικές ζώνες στις 19.00 και στις 20.00 έχουν προκαλέσει γενικότερη αναστάτωση… αφού έντονες είναι οι μετακινήσεις του τηλεοπτικού κοινού που αναζητά τις νέες του συνήθειες.

Καθημερινά λοιπόν παρατηρείται το φαινόμενο η δομή ενός δελτίου ειδήσεων της προηγούμενης ημέρας να μην έχει καμία σχέση με της επόμενης.

Με άλλα λόγια οι έννοιες της έναρξης και λήξης των δελτίων είναι πλέον σχετικές και η διάρκειά τους προσαρμόζεται ανάλογα τις ανάγκες της ημέρας και τις συνθήκες του ανταγωνισμού… Αντίστοιχα όμως, συμβαίνει και με τα υπόλοιπα στοιχεία που δομούν κάθε δελτίο. Τίποτα δεν είναι ίδιο με την προηγούμενη.

Για παράδειγμα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, άλλοτε φιλοξενεί το πρόσωπο της ημέρας και άλλοτε όχι. Προφανώς δεν είναι εύκολο να συμβαίνει κάθε μέρα. Επίσης, άλλοτε στήνει «παράθυρα» με πρόσωπα πρώτης γραμμής από τα δυο μεγάλα κόμματα και άλλοτε όχι.

Το ίδιο όμως παρατηρείται και στην περίπτωση του δελτίου ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ. Από κει που το concept δεν προέβλεπε καθόλου «παράθυρα», ξαφνικά έχει υιοθετήσει το μοντέλο, όπως και τις συνεντεύξεις μέσα στο στούντιο. Για παράδειγμα προχθές Δευτέρα φιλοξενούσε σε «παράθυρο» τον Γιώργο Τράγκα… Ενώ εχθές είχε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο στούντιο για είκοσι και πλέον λεπτά. Αντίστοιχα την περασμένη εβδομάδα φιλοξένησε περισσότερο πρόσωπα από την κοινωνία.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει τίποτα σταθερό και όλα είναι υπό δοκιμή.

Πειραματισμούς όμως, σε εξαιρετικά μικρότερη κλίμακα παρατηρούνται και στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ που μετακινήθηκε στις 20.00. Όχι στο βασικό κορμό του δελτίου που παραμένει αμιγώς πολιτικός, αλλά στο υπόλοιπο κομμάτι μετά το πρώτο 25λεπτο.

Αντίθετα – προς το παρόν τουλάχιστον, καμία αλλαγή δεν έχει παρατηρηθεί στο δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα. Διατηρεί σχεδόν ευλαβικά τη διάρκειά του και παρά τις αλλαγές των ανταγωνιστών του παραμένει πιστό στη συνταγή του.

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: