Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Σχέδιο για τη διάσωση των περιφερειακών εφημερίδων!

Σχέδιο για την επιβίωση του περιφερειακού και του περιοδικού Τύπου επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ενώ εκκρεμεί η απάντηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην πρόταση του πρωθυπουργού να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο για τη σωτηρία των πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδων, υπάρχει ...
κινητικότητα για τις εφημερίδες τις περιφέρειας και τις περιοδικές εκδόσεις. Σε συνάντηση που έγινε με το Νίκο Παππά, παρουσία των εκπροσώπων του δύο κλάδων, συμφωνήθηκε:


-να κατατεθεί άμεσα η τροπολογία από το Υπουργείο Ανάπτυξης) που θα επαναφέρει την υποχρεωτική δημοσίευση για έργα και αγορές που γίνονται με πρόχειρους διαγωνισμούς

-να εφαρμοστεί η κατανομή του 30% της κρατικής διαφήμισης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με διαφανή τρόπο και δίκαιη κατανομή προς τον κλάδο μας, σε συνεργασία του Υπουργείου και των Ενώσεων.

-να δοθούν κίνητρα που να ευνοούν τις συνεργασίες – ακόμη και τις συγχωνεύσεις εφημερίδων.

-να δημιουργηθεί πρόγραμμα ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις και να πραγματοποιεί συνάντηση με τα ΕΛΤΑ, για να εξεταστούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα διακίνησης των εντύπων. Με τις θέσεις αυτές συμφωνούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.



typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: