Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Καθημερινή τηλεοπτική συνήθεια η "Αίθουσα σύνταξης" της ΕΡΤ

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Αυξανόμενη τηλεθέαση και μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο κοινό

Σταθερά και ανοδικά σε ποσοστά τηλεθέασης κινείται η «Αίθουσα σύνταξης» της ΕΡΤ δικαιώνοντας την επιλογή, τα πρόσωπα, αλλά και το κόνσεπτ της εκπομπής. Καθημερινά με ποσοστό – συνήθως, μεγαλύτερο του μέσου όρου της ΕΡΤ η «Αίθουσα σύνταξης» κατάφερε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει το κοινό της που κυμαίνεται σε απόλυτους αριθμούς από 150 εως 210 χιλιάδες τηλεθεατές. Η δυναμική της εκπομπής αποδεικνύεται όμως και από τα διψήφια ποσοστά τηλεθέασης που αγγίζει σε πολλά τέταρτα, με αποτέλεσμα να συναγωνίζεται σχεδόν στα ίσια τον ανταγωνισμό!...


Το σημαντικότερο όμως όλων για την τυπολογία του προγράμματος και φυσικά για τη δημόσια τηλεόραση που φιλοξενεί την εκπομπή, είναι η διείσδυση στο κοινό κάτι που δεν έχει καμία άλλη εκπομπή της ΕΡΤ, ούτε καν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων… η αναγνωρισιμότητα του προγράμματος  και βέβαια ότι καταφέρνει να παράγει πρωτογενείς ειδήσεις και να διαμορφώνει ατζέντα!

Σε μια ΕΡΤ στην ουσία χωρίς πρόγραμμα, με απαξιωμένες τις περισσότερες ζώνες που καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να την εμπιστευθεί ο κόσμος στην ενημέρωση… η «Αίθουσα σύνταξης» κατάφερε από την πρώτη στιγμή να την προσέξει το κοινό και να την εντάξει στις καθημερινές του τηλεοπτικές συνήθειες!
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: