Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Στη γραμμή ΔΟΛ και ΣΚΑΪ ο Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Αντα Ψαρρά

Μετά τον ΣΚΑΪ τον ΔΟΛ, τον Κικίλια και τον Άδωνι έκανε δηλώσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υποτέλεια, τη διγλωσσία και το σανό που ταΐζει η σημερινή κυβέρνηση τον λαό.

Επιμένοντας στο ότι δεν έπρεπε να μοιραστούν έτσι τα χρήματα από το πλεόνασμα αλλά κάπως αλλιώς, προχώρησε στις δικές του εξαγγελίες-δεσμεύσεις...


Στη συνέχεια συντασσόμενος και πάλι με τη γραμμή ΣΚΑΪ και ΔΟΛ, ο πλουσιότερος πολιτικός αρχηγός άφησε γενικώς υπόνοιες ακόμα και για το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Σταθάκη, ενώ αναρωτήθηκε τι θα πει στον απολογισμό του ο Αλέξης Τσίπρας όταν παραδώσει (σε αυτόν) την εξουσία.

Δεν θυμήθηκε όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πει ούτε τώρα ούτε κυρίως το 2015 τι δεν είπε ο ίδιος και ο πρώην πρωθυπουργός του και κυρίως τι «χρέη» και ποιες δεσμεύσεις άφησαν πίσω τους όταν παρέδωσαν την εξουσία.

Τον ΕΝΦΙΑ, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τους χιλιάδες απολυμένους, τα δεκάδες χρεοκοπημένα ΜΜΕ (πλην των ημετέρων) και επιχειρήσεις, τις συνεχείς ενέσεις δισεκατομμυρίων στις τράπεζες, τα στραγγισμένα από το PSI ασφαλιστικά ταμεία, τα συρρικνωμένα και υπό κατάργηση νοσοκομεία, την εφιαλτική προσπάθεια εξόδου στις αγορές το 2014, τις 10 και πλέον περικοπές μισθών και συντάξεων και, τέλος, την -σε λευκό χαρτί- υπογραφή Σαμαρά προς την τρόικα αλλά και τους 27 διορισμένους συμβούλους που είχε εγκαταστήσει στο υπουργικό γραφείο του.

Ούτε είχαν πει βέβαια στον ελληνικό λαό ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια των δανείων της Ν.Δ. ήταν όλα στο κόκκινο, με απλήρωτες δόσεις και τόκους.

Περσινά ξινά σταφύλια...

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: