Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Εκεχειρία στη Συρία με εγγυητές Πούτιν και Ερντογάν


Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο συριακό καθεστώς και την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση, έπειτα από την πολυαίμακτη πολεμική σύρραξη που άρχισε το 2011...


«Υπεγράφησαν τρία έγγραφα: το πρώτο ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την ένοπλη αντιπολίτευση για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στο σύνολο του συριακού εδάφους», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν διευκρινίζοντας ότι τα άλλα δύο έγγραφα αφορούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε από την πλευρά του την υποστήριξή του προς την κατάπαυση του πυρός.

Επιβεβαιώνοντας την επίτευξη συμφωνίας, ο στρατός του καθεστώτος της Δαμασκού επιβεβαιώνει την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός από τα μεσάνυχτα και διευκρινίζει ότι από την ανακοίνωση αποκλείονται το Ισλαμικό κράτος, το πρώην Μέτωπο αλ-Νόσρα και όλες οι οργανώσεις που συνδέονται με αυτές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε «μείωση» της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

«Συμφωνώ με την πρόταση του υπουργείου Άμυνας για μείωση της στρατιωτικής μας παρουσίας στη Συρία», είπε ο Πούτιν διευκρινίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε οπωσδήποτε τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομορκατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: