Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Κλείνουν την πόρτα στο Μαρινάκη στην επίγεια τηλεόραση

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ
Ο αποκλεισμός του Number One από την ελεύθερη τηλεόραση ή η δυνατότητα εκπομπής σήματος σε όλη την Ελλάδα αποφασίζεται αυτή τη Δεύτερα από το ΕΣΡ. Οι πιθανότητες να πάρει έγκριση το κανάλι είναι μηδαμινές με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς λένε οι γνωρίζοντες στο ΕΣΡ, καθώς υπάρχουν πιέσεις ήδη από το σύστημα Digea-ΕΙΤΗΣΕΕ να μην λάβει δυνατότητα μετάδοσης το κάναλι του Βαγγέλη Μαρινάκη, εξαιτίας της σκληρής σύγκρουσης με το Γιάννη Αλαφούζο...

Έχουμε δει να συμβαίνουν και τα πλέον απίθανα, όπως με την περίπτωση του Γιώργου Καρατζαφέρη και το εθνικής εμβέλειας ΑΡΤ TV (πρώην Τηλεάστυ) Επί κυβέρνησης Σαμαρά και διάχυτης ανεξαρτησίας του ΕΣΡ, αναγνωρίστηκε πως το κανάλι με την τοπική άδεια για την Αττικη είχε πανελλαδικό δικαίωμα εκπομπής διότι είχε λάβει μέρος σε διαγωνιστική διαδικασία και η γενική γραμματεία ενημέρωσης την εποχή Ρουσόπουλου είχε συμπεριλάβει το κανάλι σε λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων ως κανάλι εθνικής εμβέλειας. Ή με την περίπτωση του Μακεδονία TV που ενώ είχε άδεια για τη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του Ε. Βενιζέλου, έλαβε τη δυνατότητα δικτύωσης σε όλη τη χώρα. Αυτά είναι γτα παράδοξα και τα απίθανα που το ΕΣΡ με τη σημερινή του διοίκηση θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει και να αλλάξει.

Στην περίπτωση που η απόφαση, όπως όλα δείχνουν είναι αρνητική, ο επιχειρηματίας θα πρέπει να αναμένει την νέα προκήρυξη του ΕΣΡ ως το Πάσχα, ή τη ρύθμιση της κυβέρνησης, για προσωρινό δικαίωμα εκπομπής σε όσους έλαβαν μέρος στη διαδικασία. Με το δεύτερο ενδεχόμενο ίσως προλάβει να εκπέμψει στην επόμενη σεζόν. Διαφορετικά θα πρέπει να προχωρήσει στην εξαγορά ενός υπάρχοντος καναλιού και να περιμένει την αδειοδότηση από το ΕΣΡ. Καθοριστικής σημασίας πάντως θα είναι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η καθαρογραφή της οποίας αναμένεται τον Ιανουάριο. Η απόφαση θα πρέπει να προσδιορίζει το status των σταθμών, καθώς από τη στιγμή που δεν ανανεώθηκε η αντισυνταγματική παράταση λειτουργίας των σταθμών, όλοι λειτουργούν στο …κενό.

Ο μόνος τρόπος νόμιμης εκπομπής από τηλεοπτικό δίκτυο για το Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η διασύνδεση με τις πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης που καλύπτουν περίπου 1 εκατ. χρήστες σε όλη τη χώρα. Στην περίπτωση αυτή, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία το μόνο που χρειάζεται ο σταθμός Number One είναι μια έγκριση από το ΕΣΡ επί του προγράμματος και η μετάδοσή του στη συνέχεια από τη Nova και την Cosmote TV. Στην περίπτωση αυτή θα έχει μεν προσωρινά περιορισμένο κοινό και διαφήμιση, αλλά θα απευθύνεται σε έναν κόσμο που παρακολουθεί λόγω ποδοσφαίρου τις δραστηριότητες του επιχειρηματία στον αθλητισμό. Υπάρχει μάλιστα και νομικό προηγούμενο του οικονομικού καναλιού GBC, το οποίο εξέπεμπε μέσω Nova, χωρίς επίγειο σήμα.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: