Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Εμπάργκο στην ΕΡΤ εξετάζει η ΝΔ για τα δάνεια του …”Κήρυκα Χανίων”


Το ενδεχόμενο του εμπάργκο στην ΕΡΤ εξετάζει η ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αντίποινα στη μετάδοση του σποτ της εφημερίδας “Documento” από την ΕΡΤ, μετά την αρχική της άρνησης, σκέφτεται να αρχίζει να σκέπτεται να ξεκινήσει τη σταδιακή απόσυρση των βουλευτών της από τα πάνελ της ΕΡΤ και στη συνέχεια την επιβολή εμπάργκο...

documentoΗ ΝΔ θεωρεί πως έχει την ευκαιρία να καταγγείλει την ΕΡΤ ως “κυβερνητικό μαγαζί” με αφορμή την αλλαγή στάση της στην υπόθεση της μετάδοσης διαφήμισης του “Documento” για τον “Κήρυκα Χανίων” με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρχικά το τμήμα εκείνο που καθοδηγείται από την ΝΔ στην ΕΡΤ- και σχετίζεται με το μαύρο  του 2013 στις οθόνες όλης της χώρας- πίεσε για να μην μεταδοθεί το σποτ της εφημερίδας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση, τόσο εντός της εταιρείας, όσο και στην κυβέρνηση.
Αξίζει να σημειωθεί, πως το κόμμα της ΝΔ δεν κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εφημερίδας για να μην της επιτραπεί η κυκλοφορία, αλλά επιχείρησε τη μή διάδοσή του διαφημιστικού μηνύματος, ζητώντας  το κόψιμο του σποτ από την ΕΡΤ, κάτι που αρχικά πέτυχε.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: