Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ρωσικό αεροσκάφος με 92 επιβαίνοντες

Συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ρωσικό αεροσκάφος με 92 επιβαίνοντες
Τραγωδία ανήμερα Χριστούγεννα 
Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 92 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων τα μέλη μιας χορωδίας του στρατού, που είχε προορισμό τη Συρία συνετρίβη σήμερα το πρωί στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά την απογείωσή του, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας...


Συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ρωσικό αεροσκάφος με 92 επιβαίνοντες

Μία πρώτη σορός βρέθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, μετέδωσαν το ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Το πτώμα ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε στη συντριβή του Τουπόλεφ-154 βρέθηκε σε απόσταση έξι χλμ. από την παραλία του Σότσι» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 05:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας) από την πόλη Αντλέρ –που βρίσκεται νοτίως του Σότσι, του θέρετρου στη Μαύρη Θάλασσα– για μια πτήση ρουτίνας με προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα το υπουργείο.

«Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το πρακτορείο Interfax επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζει η οποία αναφέρει ότι το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Τουπόλεφ-154 μετέφερε 92 επιβαίνοντες, από τους οποίους περισσότεροι από 60 ήταν μέλη της διάσημης χορωδίας του ρωσικού στρατού Ensemble Alexandrov, μαζί ήταν και ο διευθυντής τους. Οι μουσικοί πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Συρίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται 64 μέλη της Ensemble Alexandrov, ενός γνωστού μουσικού συνόλου από τις περιοδείες που δίνει στο εξωτερικό υπό την αιγίδα του ρωσικού στρατού, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαχίλοφ, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής μιας πασίγνωστης στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται αδιαλείπτως για την πορεία των ερευνών και ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Το υπουργείο Άμυνας μεταφέρει συχνά μουσικούς στη Συρία για να δίνουν συναυλίες και να ψυχαγωγούν τους στρατιώτες.

Η Ρωσία διεξάγει από τον Σεπτέμβριο του 2015 μια στρατιωτική εκστρατεία, κυρίως αεροπορική, στη Συρία για να υποστηρίξει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-’Ασαντ, έναν επί μακρόν σύμμαχό της.
Πηγή ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: