Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ρατσιστικά tweets για τον Μουάμπα στέλνουν φυλακή 21χρονο


Ο Βρετανός φοιτητής Λίαμ Στέισι, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ανάρτησε ρατσιστικά σχόλια στο λογαριασμό του στο Twitter κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα αντιμετωπίζει τώρα ποινές φυλάκισης και θα δικαστεί στις 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ... όσα αναφέρει η Sun και το BBC, o 21χρονος έγραψε τα σχόλια στο Twitter την περασμένη Κυριακή όταν ο ποδοσφαιριστής Φαμπρίς Μουάμπα της Μπόλτον κατάρρευσε στον αγωνιστικό χώρο από καρδιακή προσβολή. Ο Στέισι τουίταρε «LOL, Fuck Muamba. He’s dead». Όταν αμέσως μετά αρκετοί άλλοι χρήστες του Twitter του απάντησαν με οργή, ο Στέισι ανταπάντησε με ένα σωρό ρατσιστικά σχόλια και επίθετα. Ένα από τα λιγότερο προσβλητικά ήταν «Γύρνα πίσω να μαζεύεις βαμβάκι».

Ο Στέισι συνελήφθη, δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και όρο να μην χρησιμοποιεί καμία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Στην αρχή είχε υποστηρίξει ότι ο λογαριασμός στο Twitter δεν ήταν δικός του, ενώ έπειτα δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ήταν μεθυσμένος όταν έγραψε τα μηνύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: