Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δυστύχημα με 22 παιδιά νεκρά στην Ελβετία


Τραγική κατάληξη είχε για 28 ανθρώπους, ανάμεσά τους 22 παιδιά, μία εκδρομή για σκι στην Ελβετία, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε στα τοιχώματα ενός τούνελ, στην πόλη Σιέρε, στο ... καντόνι Βαλέ κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, με αποτέλεσμα να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους.

Το βελγικό τουριστικό λεωφορείο, με τους συνολικά 52 επιβαίνοντες, καρφώθηκε μετωπικά στα τοιχώματα τούνελ κοντά σε χώρο στάθμευσης έκτακτης ανάγκης στο ελβετικό καντόνι του Valais.

Νεκροί είναι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα, οι δυο οδηγοί (είναι σύνηθες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με πούλμαν να υπάρχουν δυο οδηγοί) και δύο από τους συνοδούς των παιδιών.

Οι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου ήταν Βέλγοι, που επέστρεφαν στη χώρα τους μετά τις χειμερινές διακοπές τους στην Ελβετία, όπου είχαν πάει για σκι στην περιοχή Βαλ ντ' Ανιβιέρ.

Από τη σύγκρουση έχουν τραυματιστεί 24 από τους επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής Βαλέ, ενώ άλλοι διεκομίστηκαν με ελικόπτερα στη Βέρνη και τη Λωζάνη.

Τα παιδιά που βρίσκονταν στο μοιραίο πούλμαν έμεναν στα βελγικά χωριά Λόμελ και Χεβερλέ. Στην πλειονότητά τους, ήταν ηλικίας 12 ετών...

Τα αίτια της πρόσκρουσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Η αστυνομία της Ελβετίας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να ρίξει φως στα αίτια του μοιραίου δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: