Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Guardian: Κηφισιά, το χρυσό «γκέτο» στην Αθήνα της κρίσης


Την ώρα που η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές, οι εύποροι Έλληνες εξακολουθούν να αγοράζουν ρούχα από πανάκρβες φίρμες όπως η Gucci, η Prada και η Louis Vuitton, αν και πλέον το… διαλαλούν πολύ λιγότερο σε... σχέση με το παρελθόν, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία «κυκλοφορεί» στους δρόμους της Κηφισιάς.

O ανταποκριτής της Guardian στην Αθήνα, Rupert Neate, έκανε μία βόλτα στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στα καταστήματα της Κηφισιάς διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν πολλά σημάδια ότι έχει επιβληθεί σκληρή λιτότητα στην Ελλάδα.

Διευθυντικό στέλεχος γερμανικής μεσιτικής εταιρείας στην Ελλάδα, παράρτημα του οποίου υπάρχει στην περιοχή τόνισε σε δηλώσεις του ότι «οι πολύ πλούσιοι δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου από την κρίση».

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στην χλιδή της Εκάλης, η οποία «φιλοξενεί» ως κατοίκους και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Ο Guardian τονίζει ότι ουρές σχηματίζονται έξω από τα νυχτερινά κλαμπ της Κηφισιάς, ενώ τα καφέ που χρεώνουν έναν καπουτσίνο με πέντε ευρώ είναι γεμάτα.

Ο αρθρογράφος τονίζει ότι μπορεί κανείς να βρει μάρκες ρούχων και αξεσουάρ που μπορεί να βρει και στο δυτικό Λονδίνο, στο Παρίσι και στο Μανχάταν, όπως Louis Vuitton, Gucci, Prada, τσάντες Bottega Veneta, υποδήματα Manolo Blanik.

Το δημοσίευμα κάνει σύγκριση ανάμεσα στη «βροχή» λουκέτων σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα τα πανάκριβα καταστήματα δεν δείχνουν να επηρεάζονται σημαντικά. Παρ’ όλα αυτά, πολλές είναι πλέον οι εύπορες πελάτισσες των ακριβών ρούχων που φοβούνται να κυκλοφορούν και να επιδεικνύουν τις αγορές τους.

Παράλληλα, το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας κάνει λόγο για τις αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στους εύπορους Έλληνες και στους συνδικαλιστές, με τους πρώτους να κατηγορούν τους δεύτερους για τη διόγκωση του Δημοσίου, ενώ οι οι μικρομεσαίοι κατηγορούν τους πλουσίους για φοροδιαφυγή.
Πηγή newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: