Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Στην δικαιοσύνη η υπόθεση Κούβελου


Τον δρόμο για την δικαιοσύνη αναμένεται να πάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την εβδομάδα η υπόθεση με τον αδήλωτο λογαριασμό του κ. Ισίδωρου Κούβελου, αφού όπως ρητά προβλέπει ο.. 3213/2003 όταν υπάρχει διαπιστωμένη παράβαση σχετική με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες τότε η υπόθεση παραπέμπεται υποχρεωτικά στον Εισαγγελέα Εφετών.

Για την παραπομπή του φακέλου στην Δικαιοσύνη απαιτείται πλέον μία ακόμα συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία αναμένεται να γίνει την Δευτέρα. Η Επιτροπή θα πρέπει να συντάξει τη σχετική έκθεση που θα συνοδεύει το φάκελο και θα περιλαμβάνει τις έγγραφες εξηγήσεις που έχει παράσχει ο κ. Κούβελος καθώς και το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών.

Με δηλώσεις του εξάλλου στην «Realnews» ο κ. Κούβελος τονίζει ότι και ο ίδιος επιθυμεί το θέμα να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να μπορέσει “να αποδείξει τα προφανή”, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Υπενθυμίζεται ότι οι ορκωτοί ελεγκτές, που με εντολή της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής ελέγξαν τα πόθεν έσχες της Ντόρας Μπακογιαννη και του κ. Κουβελου, κατέληξαν την Παρασκευή στην διαπίστωση ότι στην δήλωση πόθεν έσχες δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός που ο Ισίδωρος Κούβελος διατηρεί στην Μεγάλη Βρετανία και στον οποίο κατατέθηκε το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων στις 4 Μαρτίου 2011, αλλά ότι δεν προκύπτει επαύξηση περιουσιακής κατάστασης που να μην δικαιολογείται.

Ο κ. Κούβελος από την πλευρά του χαρακτηρίζει την υπόθεση «γελοία» και απαντά ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός «εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε στη δήλωσή του για το 2011 καθότι έκρινε ότι οι κινήσεις του που αφορούσαν την αγορά του πλοίου και έγιναν τον Μάρτιο του 2011, θα έπρεπε να δηλωθούν στο πόθεν έσχες της επόμενης χρονιάς».

Την ίδια ώρα, οι ορκωτοί ελεγκτές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών τους και όλους εκείνους τους βουλευτές που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και περιλαμβάνονται στις λίστες του Υπουργείου Οικονομικών που έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή. Καθ όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι ελεγκτές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τα υπό διερεύνηση πρόσωπα και συγκέντρωναν στοιχεία προκειμένου να παραδώσουν μέσα στην εβδομάδα τα πορίσματα τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής έχει εξηγήσει ότι τα ονόματα των βουλευτών εκείνων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό θα δημοσιοποιηθούν μόνο αν διαπιστωθεί παρανομία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ενημερωθούν απλά οι κοινοβουλευτικές ομάδες όπου ανήκουν οι συγκεκριμένοι βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: