Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου


Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας μεν σε μία τυπικού χαρακτήρα εκλογική διαδικασία για την αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα, λόγω της μοναδικής υποψηφιότητας Βενιζέλου, που όμως αποτελεί κρίσιμο τεστ για τη ... συσπείρωση της κομματικής βάσης ενόψει των εθνικών εκλογών.

Για το λόγο αυτόν το τελευταίο διάστημα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιδώθηκαν σε μία «εκστρατεία» προσέλκυσης πλήθους ψηφοφόρων, που σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα έχουν γυρίσει την πλάτη στο κόμμα.

Χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε για ακόμη μία φορά πρόσκληση συμμετοχής στη διαδικασία, μέσω μηνύματος στην προσωπική του ιστοσελίδα www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2152118 . «Την Κυριακή 18/3 στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουμε ξανά. Σας προσκαλώ προσωπικά να πάρετε μέρος σε μια συλλογική πολιτική πράξη που έχει ως βασικό στόχο να ζωντανέψει την παράταξη», τονίζει στο μήνυμά του.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9.00 και ολοκληρώνεται στις 17.00. Οι εσωκοματικές εκλογές διεξάγονται σε 768 εκλογικά κέντρα, στα οποία λειτουργούν 1074 κάλπες.

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών αποτελούνται από μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των Τοπικών Οργανώσεων της χώρας, με τη συμμετοχή και εποπτεία μελών των Συντονιστικών Επιτροπών των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών.

Η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), που εποπτεύει την εκλογική διαδικασία, θα εκδώσει τα πρώτα αποτελέσματα αμέσως μετά την πιστοποίηση των εγγραφών και την παραλαβή, από το ηλεκτρονικό σύστημα, του 25% των ψηφοδελτίων.

Ο κατάλογος των πιστοποιημένων εκλογικών κέντρων σε όλη την επικράτεια έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pasok.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: