Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μειώσεις 20% στο κόστος λειτουργίας και 15 νέες απολύσεις στο ΜEGA


Σε 15 απολύσεις προχώρησε η διοίκηση του Mega την περασμένη Παρασκευή το πρωί, εφαρμόζοντας την εντολή των εκδοτών της «Τηλέτυπος ΑΕ».

Η πλειοψηφία των εργαζομένων που... απολύθηκε ανήκε στο διοικητικό προσωπικό της εταιρίας και είναι στο πλαίσιο των μηναίων «εκκαθαρίσεων» που έχει αποφασίσει να κάνει το κανάλι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, προκειμένου να συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο στόχο (!) που έθεσαν οι εκδότες σε παλαιότερη συνεδρίαση του ΔΣ.

Θυμίζουμε ότι τον Φλεβάρη, απομακρύνθηκαν περίπου 10 εργαζόμενοι, «πατώντας» και τότε, όπως και τώρα, στο δικαίωμα που δίνει ο νομοθέτης στον εργοδότη για συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων κάθε μήνα!

Συνέπεια των κριτηρίων που ακολουθούνται για τις συγκεκριμένες απολύσεις, το κενό που προκαλείται στην καθημερινή λειτουργία του καναλιού, δεδομένου ότι πετιούνται στο δρόμο, οι χρήσιμοι και παραγωγικοί εργαζόμενοι με τις χαμηλές αμοιβές!

Παράλληλα, μείωση του κόστους λειτουργίας κατά 20% σχεδιάζει η Διοίκηση του Μεγάλου Καναλιού. Το επόμενο διάστημα αναμένονται, εκτός από τις απολύσεις και νέες περικοπές μισθών, ενώ αναζητούνται και άλλα εργαλεία με στόχο να διατηρήσει το κανάλι την πρώτη θέση στα έσοδα και να είναι σε θέση να αποπληρώσει τα έσοδα του. Την ίδια ώρα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, διαδικασία που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα θα καθορίσει και το μελλοντικό επενδυτικό σχήμα, με τους Δ. Κοπελούζο και Β. Ρέστη να είναι διατεθειμένοι να αυξήσουν τη συμμετοχή τους και τους ΔΟΛ και Πήγασο να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης μεριδίων. Τα σχέδια των μετόχων δεν ανακοινώνονται, ενώ την περασμένη βδομάδα συνεδρίασε το ΔΣ της εταιρείας χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία διαρροή.

Το Mega φέτος δρώντας έξυπνα, κατάφερε να μειώσει τις ζημιές του κατά 50%. Το κανάλι για να αντιμετωπίσει την ύφεση προχώρησε στην αλλαγή του χρόνου αποσβέσεων των προγραμμάτων από τα 5 στα 7 χρόνια, γεγονός που μείωσε το κόστος του προγράμματος κατά 28,6 εκατ. ευρώ στα 58,9 εκατ. ευρώ το 2011, μειώνοντας αντίστοιχα και τη ζημιά από 47,1 εκατ. ευρώ , σε 21,7 εκατ. ευρώ!


πηγή: enimerosi24 - Παρόν (Τυπολογίες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: