Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Δημοσιογράφος του CNN φόρεσε το κλαδί της ελιάς των Ολυμπιονικών στις ειδήσεις!


Η Ολυμπία παρά τις επανειλημμένες δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια (σεισμοί, θανατηφόρες πλημμύρες, και πρόσφατα η απίστευτη ιερόσυλη κλοπή στο Μουσείο της) θα συνεχίζει πάντα να ... μεταλαμπαδεύει στον Κόσμο όχι μόνο την Ολυμπιακή Φλόγα αλλά και όλα τα Ολυμπιακά Ιδεώδη για Ειρήνη, Άμιλλα, και Ανθρωπισμό σε μια εποχή που το Όραμα είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα αλλά και η Ανθρωπότητα περισσότερο από ποτέ.

Η Ολυμπία είναι η τιμώμενη πόλη στο κεντρικό Περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ και δίνει τη δυνατότητα σε μερικούς εκλεκτούς τυχερούς να ζήσουν από κοντά μια μοναδική εμπειρία: να παρακολουθήσουν μέσα από το Στάδιο της Ολυμπίας την κλειστή Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στις 10 Μαίου στην Ολυμπία, φροντίζοντας παράλληλα για την δωρεάν διαμονή τους για μια εβδομάδα στην πόλη της Ολυμπίας.Την δράση αυτή με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου φέτος, σκέφτηκε και υλοποιεί μια ομάδα από εθελοντές- μέλη της πρωτοβουλίας Opentourism και επιστήμονες από την Ολυμπία, όπου παίρνοντας την αιγίδα του Δήμου Ολυμπίας πρότειναν στον ΕΟΤ να γίνει μια δωρεάν δράση από κοινού που να στοχεύει στην ανάδειξη του Ολυμπιακού Ιδεώδους και της Ολυμπίας ανά τον κόσμο με σύγχρονες και στοχευμένες δράσεις.

Συγκεκριμένα στην ΙΤΒ η προβολή της Ολυμπίας αλλά και της Ελλάδας γίνεται μέσω

α) ενός φωτογραφικού διαγωνισμού επισκεπτών τόσο στο χώρο της ΙΤΒ αλλά και διαδικτυακά που ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στα social media και οι νικητές να κερδίζει ένα οικογενειακό πακέτο για 7 μέρες διαμονής στην Ολυμπία τις μέρες της Αφής 9-16 Μαΐου και είσοδο στην κλειστή τελετή Αφής.

β) έκθεση ζωγραφικής με ζωγραφιές από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήδη η δράση της Ολυμπίας προβάλλεται στην βασική σελίδα των εκδηλώσεων της Έκθεσης.

Ταυτόχρονα, όλα προβάλλονται μέσω της σελίδας www.becomeolympian.com, των social media αλλά και της επίσημης ιστοσελίδας του Ελληνικού Τουρισμού του ΕΟΤ www.visitgreece.gr, ενώ ήδη έχει τύχει μεγάλης προβολής ήδη σε διεθνή μέσα, όπως το CNN και το γερμανικό RTL.
Μάλιστα, ο πιο αναγνωρίσιμος δημοσιογράφος στον κόσμο, ο Richard Quest του CNN εντυπωσιάστηκε από τις ζωγραφιές των παιδιών και μάλιστα φόρεσε και τον κότινο, το κλαδί της ελιάς των Ολυμπιονικών και εμφανίστηκε να το φορά στις ειδήσεις το βράδυ της Τετάρτης στο CNN!

Σε μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, η Ολυμπία προσπαθεί να δείξει το καλύτερο πρόσωπο της χώρας στέλνοντας το μήνυμα πως με σωστές και στοχευμένες ενέργειες με Αξία μπορούμε να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα τόσο σε ουσία όσο και σε προβολή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: