Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Παρελάσεις με διαμαρτυρίες και επεισόδια


Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, η οποία έγινε κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.

Όταν ομάδα διαδηλωτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των πολιτικών απομακρύνθηκε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος από διμοιρίες των ΜΑΤ.Η αστυνομία προχώρησε σε ... 25 προσαγωγές από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, πριν και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

Αποδοκιμασίες από πολίτες

Με συνθήματα όπως «Ψωμι, Παιδεία, Ελευθερία» και αποδοκιμασίες για την κυβερνητική πολιτική και τα μέτρα που φέρνει το 2ο μνημόνιο, ολοκληρώθηκε η παρέλαση στον Πειραιά.

Η ελληνική σημαία στην εξέδρα των επισήμων

Στην παρέλαση που έγινε στο Περιστέρι τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στην εξέδρα των επισήμων η ελληνική σημαία την οποία μετέφεραν 6 κοπέλες φορώντας χλαμύδες.



Οι διαδηλωτές έκαναν παρέλαση

Μετά το πέρας της παρέλασης στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι διαδηλωτές κρατώντας πανό έκαναν παρέλαση.





Επεισόδια και ματαίωση της παρέλασης στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ματαιώθηκε για πρώτη φορά η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά από συνεχείς συσκέψεις, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι «λόγω της παρούσας κατάστασης και για την ασφάλεια των μαθητών η παρέλαση ακυρώνεται».

Νωρίτερα, σε αστυνομικό κλοιό ήταν και ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία, στην οποία παρευρέθηκαν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ενώ δεν παρέστη κανείς από τους βουλευτές του Νομού.

Επεισόδια και ρίψη χημικών στην Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα, λίγο πριν να ξεκινήσει η παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

Ειδικότερα, δεκάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, επιχείρησαν να πλησιάσουν τα κιγκλιδώματα που είχε βάλει η Αστυνομία, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην πλατεία Τριών Συμμάχων.



Αμέσως μετά, δυνάμεις των ΜΑΤ που ήσαν παρατεταγμένες, έκαναν ρίψη χημικών, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν προς τους αστυνομικούς μπουκάλια με νερό. Μετά την ρίψη των χημικών οι διαδηλωτές υποχώρησαν, ενώ όσοι κάθονταν σε καφετέριες στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, άρχισαν να τρέχουν αφού η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική.

Τελικά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε η παρέλαση χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα οι διαδηλωτές επέστρεψαν στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών.

Δείτε το video που έχει αναρτήσει το patrastimes.gr



Συμπλοκές στην παρέλαση της Λάρισας

Με συμπλοκές, συλλήψεις και τραυματισμούς έληξε η σημερινή παρέλαση στη Λάρισα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, που έχει αναρτήσει και video, από τα όσα διαδραματίστηκαν στην πόλη της Θεσσαλίας





Σήκωσαν πανό στο Άργος

Διαμαρτυρία πολιτών και στο Άργος όπου σήκωσαν αντιμνημονιακά πανό.



Καθιστική διαμαρτυρία στο Ρέθυμνο

Με 45 λεπτά καθυστέρηση, λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας δεκάδων πολιτών, ξεκίνησε η σημερινή παρέλαση στο Ρέθυμνο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλευρά των επισήμων και απαίτησαν να αποχωρήσουν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε στηθεί εξέδρα.

Όσοι αντέδρασαν τόσο στην παρουσία των επισήμων όσο και στο μνημόνιο και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έκαναν τη δική τους παρέλαση από την περιοχή Κολωνάκι έως το κέντρο της πόλης.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: