Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ»


«Κρύβεται πάλι ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής και αρνείται να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή για τις διοικήσεις της ΕΡΤ και του ΑΠΕ - ΜΠΕ επικαλούμενος απροσδιόριστες «ανειλημμένες υποχρεώσεις», δήλωσε ο ... υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου.
«Πέραν της ενδεικτικής, για το σεβασμό του προς τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο, στάσης του, ο Υπουργός Επικρατείας ουσιαστικά επιτρέπει στην υπό δικαστική διερεύνηση διοίκηση της ΕΡΤ να συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις που σκανδαλίζουν τους πολίτες και απειλούν το δημόσιο συμφέρον», επεσήμανε ο κ. Κεδίκογλου και πρόεσθεσε τα εξής:
«Έχουμε ήδη καταγγείλει τις υποθέσεις του champions league, του δορυφορικού προγράμματος, τις επιλογές συμβασιούχων με διαβλητές διαδικασίες, τις απευθείας αναθέσεις παραγωγών χωρίς κοστολόγια και παραστατικά, όμως η διοίκηση συνεχίζει ακάθεκτη την επιδρομή της στη δημόσια τηλεόραση.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου η ημερήσια διάταξη περιέχει θέματα για τα οποία δεν επιτρέπεται να ληφθούν αποφάσεις σε προεκλογική ουσιαστικά περίοδο - όπως η «δωρεά» του νεοκλασσικού κτηρίου της Ρηγίλλης και απειλούν να εκθέσουν την κυβέρνηση.
Προειδοποιούμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, κοινοβουλευτικό, ένδικο ή άλλο για να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Επιτέλους, τέλος στη λεηλασία της δημόσιας τηλεόρασης!»



Δεν υπάρχουν σχόλια: