Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Εξαπλώνεται στην Αθήνα το «κίνημα της πατάτας»


Στον χορό του «κινήματος της πατάτας» μπαίνουν όλο και περισσότεροι Δήμοι, που προσπαθούν να προμηθεύσουν τους πολίτες με βασικά αγαθά χωρίς μεσάζοντες.

Ανάλογη πρωτοβουλία με την Πιερία, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της... Βορείου Ελλάδας αναλαμβάνουν πλέον και οι δήμοι της Αθήνας , που θα διανείμουν πατάτες Νευροκοπίου σε πολύ χαμηλές τιμές.



Στο «κίνημα της πατάτας» προσχωρούν οι δήμοι Βύρωνα, Ηλιούπολης , Γαλατσίου και Ζωγράφου. Οι ενδιαφερόμενοι στους δήμους Βύρωνα, Ζωγράφου και Αργυρούπολης - Ελληνικού μπορούν να βρουν στις ιστοσελίδες των δήμων τις σχετικές αιτήσεις για να τις συμπληρώσουν.

Ειδικά για το δήμο Βύρωνα, οι αιτήσεις για την πρώτη παραγγελία συμπληρώνονται έως την Τετάρτη 7 Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν και άλλες παραγγελίες σε εβδομαδιαία βάση. Ο δήμος σκοπεύει να συμπεριλάβει στην πρωτοβουλία και άλλα προϊόντα.



Η συλλογή των αιτήσεων για τον Δήμο Γαλατσίου ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου, ενώ ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ανακοίνωσε ότι η διάθεση των πατατών θα γίνει από τους ίδιους τους πατατοπαραγωγούς την Κυριακή 11 Μαρτίου από τις 10.00 στην οδό Τριπόλεως 19 στην Αργυρούπολη, απέναντι από την είσοδο του κολυμβητηρίου.

Στο δρόμο που χάραξε η Πιερία κινείται και ο Δήμος Παλλήνης. 80.000 κάτοικοι σε Παλλήνη, Γέρακα και Ανθούσα, έχουν κατακλύσει τα γραφεία και το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου. Σύντομα θα προμηθευτούν πατάτες με μόλις 28 λεπτά το κιλό.

Στην Θεσσαλονίκη χθες, παραγωγοί από την Βροντού Σερρών έφτασαν στο θέατρο Γης στο Σέιχ Σού και μοίρασαν 50 τόνους πατάτες σε όσους δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν από την διανομή που έγινε την Παρασκευή στο Α.Π.Θ.



Η διάθεση φθηνής πατάτας (0,25 ευρώ/κιλό), θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για «παράκαμψη» των μεσαζόντων, που ανέλαβε η Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: