Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Έφοδοι» ΣΔΟΕ στα στρατόπεδα για νοθευμένα καύσιμα


Συντονισμένες έρευνες ξεκινούν το ΣΔΟΕ και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, μετά από καταγγελίες για προμήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων με νοθευμένο πετρέλαιο.

Οι ... πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος αναφέρουν ότι ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ. Διώτης έδωσε εντολή σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις και τις υπηρεσίες του Σώματος να ξεκινήσουν έλεγχοι σε όλες τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε στρατόπεδα, αποθήκες κι όπου αλλού φυλάσσονται καύσιμα που προμηθεύεται ο ελληνικός στρατός.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που δικαστική έρευνα για τα κυκλώματα νοθείας καυσίμων στο στρατό παίρνει πανελλαδικό χαρακτήρα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι θα διενεργηθεί από την τακτική και όχι από την στρατιωτική δικαιοσύνη, επειδή σύμφωνα με τα καταγγελόμενα εμπλέκονται εκτός από στρατιωτικοί και ιδιώτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται φάκελοι με έγγραφα, που περιλαμβάνουν αναλύσεις δειγμάτων πετρελαίου που προμηθεύονται οι ένοπλες δυνάμεις. Στις αναλύσεις φέρεται να έχει προκύψει πετρέλαιο νοθευμένο, ενώ όπως αναφέρεται η νοθεία πρέπει να έχει γίνει «με πετρέλαιο λαθραίας εισαγωγής ή πετρέλαιο το οποίο έχει υποστεί κατεργασία καταστροφής του χρώματος και του ιχνηθέτη».

Παράλληλα, στην εφημερίδα Καθημερινή αναφέρεται ότι η εξέλιξη δεν αποτελεί παρά την κορυφή της πυραμίδας όσων συμβαίνουν στην αγορά πετρελαιοειδών.

Όπως σημειώνεται, παράγοντες στην Αττική ανεβάζουν το ποσοστό των πρατηρίων που λειτουργούν με πειραγμένες αντλίες άνω του 50% του συνόλου. Στη Βέροια και στην Πάτρα ελεγκτές έχουν εντοπίσει «ιδιωτικά αυτοκίνητα» που γυρίζουν από πρατήριο σε πρατήριο και προσφέρουν φορτία σε τιμές που κυμαίνονται στο 60% της τιμής του λίτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: