Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό


Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα παραμείνουν... οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00, τα τρόλεϊ από τις 08:00 έως τις 22:00, ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από τις 09:00 έως τις 21:00 και τα Τραμ από τις 06:00 έως τις 00:00. Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται περίπου 1 ώρα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, ενώ τα οχήματα αρχίζουν να αποσύρονται έως και 1 ώρα νωρίτερα. Κανονικά θα λειτουργήσει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας το Μετρό εκτός από το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, που δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια λόγω απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ.

Με εντολή της Αστυνομίας, οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» και «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» παραμένουν κλειστοί από ώρας 10:00 το πρωί για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.

Στις εναέριες μετακινήσεις, οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά αφού η ΟΣΥΠΑ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία. Με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι, παρόλο που συμφωνούν με το αγωνιστικό πλαίσιο της απεργίας, σεβόμενοι το επιβατικό κοινό θα εργαστούν κανονικά.

Θεσσαλονίκη

Σε απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: