Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ιδού πως κατάντησαν την δημόσια υγεία το ΠΑΣΟΚ και ο Λεοβέρδος


Δε θα ασχοληθούμε με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ ούτε με το ποιος είναι ο καταλληλότερος για την αρχηγία. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν θα είναι ο Λοβέρδος ή ο Βενιζέλος.

Αυτό που προέχει είναι η κριτική για το αν ... κάνουν καλά τη δουλειά για την οποία μάλιστα ακριβοπληρώνονται.

Για τον κ. Βενιζέλο, τι να πούμε, τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν το μεγαλειώδες έργο του.

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο όμως είναι όταν η σωτηρία της χώρας και η αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων γίνεται επικοινωνιακό παιχνίδι για κάποιους που έχουν αυτό το χάρισμα. Και ο κ. Λοβέρδος είναι επικοινωνιακός.

Όταν όμως στο χώρο της υγείας συμβαίνουν τρελά πράγματα, υπάρχουν καθημερινές εικόνες ντροπής και το ΕΣΥ έχει διαλυθεί στην πλάτη εκατομμυρίων που σπεύδουν στα ελληνικά νοσοκομεία, τότε ο κ. Λοβέρδος καλύτερα να τρέξει να κρυφτεί κάπου για να μην τον βλέπουμε.

Οι αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στο περιφερειακό νοσοκομείο Πατρών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο εθνικό σύστημα υγείας.

Στην Πάτρα λοιπόν, το νοσοκομείο έξω από τα δωμάτια των ασθενών έχει μετατραπεί σε τσαντίρι. Κάποιοι απλώνουν κουβέρτες και κοιμούνται όλο το βράδυ, πλένουν τα ρούχα τους και τα απλώνουν στα καλοριφέρ και ζουν από το φαγητό του νοσοκομείου.

Ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν που να πάνε, οι περισσότεροι όμως είναι συγγενείς ασθενών που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στο νοσοκομείο.

Βέβαια, και η κατάσταση του κτιρίου είναι τραγική. Διαλυμένα ταβάνια, νερά που τρέχουν, κουβάδες που συγκεντρώνουν τους… σταλακτίτες και άλλα φοβερά και τρομερά.

Αλλά για να μην αδικήσουμε τους Πατρινούς, μήπως και στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, δε συμβαίνουν περίπου τα ίδια; Έξω από το κτίριο, στο αλσάκι που βρίσκεται εκεί συγγενείς ασθενών μέχρι και σκηνές στήνουν για να κοιμούνται το βράδυ, μετατρέποντας το νοσοκομείο και γύρω από αυτό σε… κατασκήνωση.

Αυτά κ. Λοβέρδο είναι προβλήματα που πρέπει να λυθούν κι όχι αν θα έχει αρχηγό το ΠΑΣΟΚ. Ποσώς μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Φροντίστε την υγεία του λαού όπως υποσχεθήκατε και μετά σώστε το ΠΑΣΟΚ, την πατρίδα, την καρέτα – καρέτα κι ότι άλλο πιστεύετε.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: