Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τετ α τετ Παπαδήμου με Σαμαρά και Καρατζαφέρη για... καθαρές λύσεις και εκλογές


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, θα έχει σήμερα στις 18.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο πλαίσιο επαφών με τους ... πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στις 20.00 ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.


Σε ό,τι αφορά το αντικείμενο των συναντήσεων, βασικό θέμα της διαβούλευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η χρονική θητεία της κυβέρνησης ώστε «να ολοκληρωθεί το έργο της και να πάψει η εκλογολογία».

Χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία του μετέφερε τη διάθεσή του για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του, σε περίπτωση που οι επαφές Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς για το βίο της κυβέρνησης το απαιτήσουν.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία παρουσιάστηκε αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς όπως ανέφεραν πηγές από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα σε μία τέτοια συνάντηση».

Όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών, ο πρωθυπουργός έχει πολλάκις διεμηνύσει ότι η 19η Φεβρουαρίου δεν έχει «κλείσει» ακόμα και πως προέχει η αποτελεσματική ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, με δηλώσεις του επισήμανε ότι «το σκεπτικό της ΝΔ για τις εκλογές, μόλις η κυβέρνηση αυτή ολοκληρώσει το έργο της, δεν έχει αλλάξει».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης αναμένεται να θέσει επί τάπητος στη συνάντησή του με τον Λουκά Παπαδήμο το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά και τη δυστοκία που παρατηρείται στο κυβερνητικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: