Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στο Εφετείο και μετά στη ΓΑΔΑ ο Εφραίμ


Στην εισαγγελία Εφετών Αθηνών - η οποία πήρε την απόφαση προφυλάκισης του - κατευθύνεται αυτή την ώρα οδικώς, με τη συνοδεία αστυνομικών, ο ηγούμενος Εφραίμ, καθώς ο ίδιος έχει πάρει την απόφαση να παραδοθεί.

Στην συνέχεια -αργά το βράδυ ή νωρίς αύριο το.. πρωί- θα οδηγηθεί στις φυλακές κορυδαλλού.

Στις 10 το πρωί της Τρίτης ο Διευθυντής του ιατρικού κέντρου στις Καρυές επανεξέτασδε τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου και άναψε το «πράσινο» φως για την μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας του από μέρα σε μέρα πηγαίνει ολοένα και καλύτερα και το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο γιατρός είναι η απορρύθμιση του ζαχάρου καθώς ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου είναι διαβητικός.

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους

Την ολόθυμη συμπαράσταση στο πρόσωπο του ηγούμενου της μονής Βατοπαιδίου εξέφρασαν τα μέλη της ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους. Αντιπροσωπεία της ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους, επισκέφθηκε τον Εφραίμ στο κελί του.

Τα Μέλη παρέδωσαν επιστολή συμπαράστασης προς τον ηγούμενο, τονίζοντας ότι σύσσωμος η Κοινότητα εκφράζει την αμέριστον εμπιστοσύνη και σεβασμό προς το πρόσωπό του.

Επίσης οι αντιπρόσωποι των μονών του Αγίου Όρους στην επιστολή τους, τονίζουν ότι η απόφαση προφυλάκισης προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα του λαού, την Αγιωτάτη Εκκλησία και τον Αγιορειτικό Μοναχισμό.

Ο Εφραίμ πιέζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη να παρέμβει

Τρεις ημέρες μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκιση του Εφραίμ και το Φανάρι στο οποίο υπάγεται το Άγιο Όρος, δεν έχει πάρει θέση για την υπόθεση.

Συνεργάτες του Εφραίμ οι οποίοι διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη όπως και ο ίδιος ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου του ζητούν να πάρει θέση υπέρ του Εφραίμ όμως ο κ. Βαρθολομαίος φέρεται να είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να προχωρήσει σε μια δημόσια δήλωση αυτή την χρονική στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο ηγούμενος της μονής βατοπεδίου όσο και οι δικηγόροι του περίμεναν από την πρώτη στιγμή μια δήλωση στήριξης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο η οποία θα έδινε μια άλλη διάσταση στην υπόθεση όμως αυτή δεν ήρθε μέχρι σήμερα .
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: