Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

SOS προμηθευτών φαρμάκων προς Λοβέρδο


Με την συρρίκνωση των τζίρων και την απουσία ουσιαστικά ρευστότητας στα ταμεία τους να έχει "χτυπήσει κόκκινο", οι φαρμακοποιοί απηύθυναν επιστολή προς τον υπουργό Υγείας για να ... γνωστοποιήσουν για μια ακόμη φορά την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Όπως αναφέρουν μάλιστα, οι πρόεδροι των συλλόγων τους (ΣΕΠ, ΠΑΣΥΠΟΥ και ΠΑΣΥΠΙΕ) κοινοποιούν την πρόθεσή τους να σταματήσουν από τις 9 Ιανουαρίου τις προμήθειες προς τα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Αττικόν, Αλεξανδρούπολης, Γ. Γεννηματάς, Λάρισας, Κωνσταντοπούλειο και Ιωνίας "Η Αγία Όλγα". Και αυτά, όπως φαίνεται, θα είναι μόνη η αρχή, ως τα πιο ασυνεπή νοσοκομεία, εάν δεν πληρώσουν τις εκκρεμότητές τους μέχρι το τέλος του έτους.

"Είναι πλέον τραγική πραγματικότητα το γεγονός ότι οι εταιρείες του κλάδου βρίσκονται στα πρόθυρα της απόλυτης οικονομικής καταστροφής, αφού μοναδικό τους έσοδο είναι μόνο οι πενιχρές πληρωμές τιμολογίων παρελθόντων ετών από ορισμένα μόνο νοσοκομεία", σημειώνουν εξάλλου στην επιστολή τους.

Επίσης, σε άλλη επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι προμηθευτές απευθύνουν έκκληση, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εξοφλήσεις και σημειώνουν πως τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής των τεράστιων χρεών τους προς τους προμηθευτές από το 2006, αλλά και παλαιότερα.
24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: