Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΔΝΤ: με κούρεμα 50% δεν βγαίνει η Ελλάδα από την κρίση


Να αυξηθεί η χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή να γίνει μεγαλύτερο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με.. δημοσίευμα της Wall Street Journal.


«Το ΔΝΤ προειδοποίησε την Ελλάδα για τα επίπεδα του χρέους και την επιδείνωση των προοπτικών» είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο προειδοποιήθηκε ελληνική κυβέρνηση ότι η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα και οι δημοσιονομικές αποκλείσεις δείχνουν ότι το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο, ακόμη και με «κούρεμα» 50%!


«Για να είναι πλέον βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, είτε χρειάζεται μεγαλύτερη απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες, είτε επιπρόσθετα δάνεια από την Ευρώπη» υποστηρίζει η εφημερίδα, που επικαλείται αξιωματούχο του ΔΝΤ.


Σύμφωνα με τη Wall Street Journal το ΔΝΤ προετοιμάζει νέες οικονομικές εκτιμήσεις για την Ελλάδα και μια αυστηρότερη οικονομική αξιολόγηση από αυτήν της πέμπτης έκθεσης αξιολόγησης τον Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: