Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Επίθεση στα γραφεία της «Καθημερινής» στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση στα γραφεία της «Καθημερινής»
Επίθεση με μπογιές και φέιγ βολάν έκαναν άγνωστοι στα γραφεία της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Θεσσαλονίκη. Καταδίκες της επίθεσης από τα κόμματα και την ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δέκα άγνωστοι με...
κουκούλες εισεβαλαν στο κτίριο των γραφείων όπου πέταξαν χρώματα και φέιγ βολάν.

Ωστόσο έφυγαν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Καταδίκες

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «πράξη απολύτως καταδικαστέα» και σημειώνει ότι «ενέργειες που πλήττουν την έννοια της ελευθεροτυπίας δεν έχουν θέση στην πολιτική αντιπαράθεση».

Η Νέα Δημοκρατία επιρρίπτει ευθύνες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας:

«"Ο κατ' ευφημισμό Υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του και να βάλει τέλος στην κυβερνητική ανοχή των ταραχοποιών».

Το Ποτάμι από την πλευρά του μιλά για επίθεση κατά της Δημοκρατίας και φασιστική ενέργεια με στόχο την ελευθερία του Τύπου.

Η ΕΣΗΕΑ

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση και σημειώνει τα εξής:

«Στο κενό πέφτει και η σημερινή επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της εφημερίδας “Καθημερινή” στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι μαζί με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις δεν ενδίδουν σε εκβιασμούς και σε απόπειρες εκφοβισμού, που καλλιεργούν σκοτεινοί κύκλοι.

»Ομάδα περίπου δέκα ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας λίγο πριν στις 12 το μεσημέρι και, αφού πέταξαν πράσινες μπογιές και φέιγ-βολάν, αποχώρησαν, πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί.

»Το Δ.Σ. εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους και όλους τους εργαζομένους στην εφημερίδα και δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες από οπουδήποτε κι αν προέρχονται δεν θα κάμψουν το ηθικό των δημοσιογράφων για αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά και η Πολιτεία οφείλει να κάνει το καθήκον της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: