Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Μοιραίος… Μακρόν

Ημίγυμνος σε εξώφυλλο LGBT περιοδικού
Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού χαρακτήρισε το εξώφυλλο ως ένα είδος «ακτιβισμού», για «έναν πολιτικό που από νωρίς έδειξε μια προοδευτική κατεύθυνση, πάνω στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί μια σειρά από επιδιώξεις μας αναφορικά με την εξέλιξη των δικαιωμάτων των LGBT»..


Με μια φωτογραφία του Γάλλου υποψήφιου και επικρατέστερου για την προεδρία χωρίς μπλούζα στο εξώφυλλό του, έντυπο της LGBT κοινότητας προκαλεί ποικίλα σχόλια και ανοίγει παράλληλα τη συζήτηση γύρω από τις διεκδικήσεις των ομοφυλοφίλων στη χώρα.
Την γαλλική κοινή γνώμη προκάλεσε το περιοδικό της LGBT κοινότητας «Garcon», επιλέγοντας μία φωτογραφία του υποψήφιου προέδρου της χώρας, Εμμανουέλ Μακρόν, χωρίς μπλούζα για το εξώφυλλό του .
Η φωτογραφία που κοσμεί το εξώφυλλο του τριμηνιαίου περιοδικού αποτελεί προϊόν μοντάζ, όπως παραδέχονται οι συντάκτες του, που αστειευόμενοι είπαν ότι «παρουσιάζει τα φυσικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου» .
Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού χαρακτήρισε το εξώφυλλο ως ένα είδος «ακτιβισμού», για «έναν πολιτικό που από νωρίς έδειξε μια προοδευτική κατεύθυνση, πάνω στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί μια σειρά από επιδιώξεις μας αναφορικά με την εξέλιξη των δικαιωμάτων των LGBT» .
Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Μακρόν είχε δηλώσει ότι «η LGBT κοινότητα θα βρίσκει πάντα σε μένα έναν υποστηρικτή».
Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: