Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Οι γκάφες διορθώνονται με σχεδιασμό και αξιολόγηση

ΑΠΕ
ΣΧΟΛΙΟ
Μετά τη γκάφα του ΑΠΕ από το λανθασμένο τηλεγράφημα που μετέδωσε και προκάλεσε εξαιτίας της μετάφρασης του ανταποκριτή του, αναστάτωση στη χώρα, είναι σαφές πως έχει έρθει η ώρα της αξιολόγησης. Τόσο στο Πρακτορείο, όσο και στην ΕΡΤ. Πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις και οι διοικήσεις των δύο κρατικών ΜΜΕ να καταρτίσουν ένα σχέδιο ανάπτυξης με βάση τις σημερινές ανάγκες και όχι τα δεδομένα παλαιότερα εποχών. Η ΕΡΤ για παράδειγμα ...
χρειάζεται  περισσότερο προσωπικό σε μια σειρά από τομείς αιχμής, και όχι απλώς τα 51 άτομα της “παγωμένης” προκήρυξης. Θα πρέπει όμως τμήμα του προσωπικού της να μετακινηθεί σε άλλους φορείς του δημοσίου, όπου υπάρχουν υπαρκτές ανάγκες. Το ΑΠΕ, στο οποίο  πχ επικρατεί συνωστισμός πολιτικών συντακτών(12) χρειάζεται να επενδύσει σε ανθρώπους που έχουν  γνώση της διεθνούς πραγματικότητας και των νέων τεχνολογιών.
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει κάποια σοβαρά βήματα σε ΑΠΕ και ΕΡ , αλλά και οδυνηρά λάθη. Ήρθε η ώρα για τη διόρθωσή τους. Και το λόγο έχει η κυβέρνηση, ας μην κρυβόμαστε για τα προφανή.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: