Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Τους έβαλε τα γυαλιά ο Γιαννάκης!

Τους έβαλε τα γυαλιά ο Γιαννάκης!
Σε σχολιαστές και προπονητές που καλεί η ΝΕΡΙΤ και η ανάλυσή τους εξαντλείται σε κοινοτοπίες και ευχολόγια

Για πολλοστή φορά με αφορμή το φετινό μουντιάλ αποδεικνύεται η χαώδης διαφορά ανάμεσα στην ποιότητα και κατανόηση του αθλήματος το οποίο υπηρετούν ανάμεσα στους προπονητές και τους παίκτες ποδοσφαίρου και σε εκείνους του μπάσκετ. Ακούς τον σχολιασμό κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα αγώνα μπάσκετ από ένα προπονητή ή παίκτη και αντιλαμβάνεσαι ότι ...κατέχει απόλυτα το αντικείμενο, ενώ κατά βάση οι σχολιαστές στο μπάσκετ προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με την ανάλυση και τις απόψεις τους στον τηλεθεατή.

Έρχονται ειδικά στις μεγάλες διοργανώσεις του ποδοσφαίρου οι προπονητές και οι παίκτες της στρογγυλής θεάς και το μόνο που ακούς είναι ευχολόγια και κοινοτυπίες του τύπου «η μάχη θα δοθεί στον χώρο του κέντρου» κλπ. Όσοι προπονητές ή παίκτες καλούνται να συμμετέχουν στο σχολιασμό κατά τη διάρκεια ενός ματς ανοίγουν ελάχιστες φορές το στόμα τους για να πουν συνήθως κάτι ανούσιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σχολιασμός εχθές το βράδυ από τον προπονητή Στάθη Σταθόπουλο στο ματς της Βραζιλίας με την Χιλή. Σε ένα ματς που έπεφταν κορμιά με τρομερή τακτική από τους δύο προπονητές επί 120 λεπτά ο Σταθόπουλος άνοιξε το στόμα του ελάχιστες φορές και αυτές απλά για να περιγράψει φάσεις! Μάλιστα ο συγκεκριμένος προπονητής αν και εδώ και χρόνια προπονεί ομάδες μικρότερων κατηγοριών αποτελεί μόνιμο καλεσμένο στη δημόσια τηλεόραση για να σχολιάζει αγώνες τσάμπιονς λιγκ ή εθνικών ομάδων.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι μετά τη λήξη του αγώνα της Βραζιλίας με τη Χιλή στο στούντιο της ΝΕΡΙΤ ήταν καλεσμένος ο Παναγιώτης Γιαννάκης ο οποίος μέσα σε 30 δευτερόλεπτα ανέλυσε το ματς και την τακτική των δύο ομάδων! Καλύτερα να φέρνουν στη ΝΕΡΙΤ μπασκετικούς να σχολιάζουν τα ματς ή επιτέλους ας κάνουν μια επιλογή να φέρνουν προπονητές και παίκτες που μπορούν να κάνουν μια σοβαρή ανάλυση και σχολιασμό ενός ματς και να λένε πράγματα που δεν βλέπει το άπειρο μάτι ενός τηλεθεατή.

ΥΓ: Υπάρχει μια τεράστια δεξαμενή νέων δημοσιογράφων που ασχολούνται με το διεθνές ποδόσφαιρο και έχουν άριστη γνώση του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ας τους δώσουν βήμα εκεί στη ΝΕΡΙΤ, αντί κάτι «παλαίμαχων» που αναλύουν τα ματς με όρους δεκαετίας 1980! enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: