Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ο κακομοίρης ο Πάγκαλος


ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΟΠΩΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΤΙΣ ΕΚΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΣΚΟΝΗ 

Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του talk show ο Θεόδωρος Πάγκαλος προκάλεσε πάλι αυτό που λέμε «κοινό αίσθημα» (σωστότερο είναι «κοινή χαύνωση») με μια εντυπωσιακή ατάκα. Ότι ...υποφέρει στη ζωή του παίρνοντας σύνταξη 1.800 ευρώ! Μετά το ιστορικό και αξεπέραστο «μαζί τα φάγαμε», είχε ξαναχτυπήσει το 2011 με μια άλλη δήλωση κλάψας και ανημπόριας: ότι δεν είχε να πληρώσει το χαράτσι τών 7.500 ευρώ για τα ακίνητά του και ότι ήταν αναγκασμένος να πουλήσει ένα από τα σπίτια που έχει κληρονομήσει για να ανταποκριθεί στους φόρους. +/- Δείτε τη συνέχεια
Όμως, ο Πάγκαλος ξέρει να πουλάει καλά, όχι σπίτια, αλλά εξυπνακισμό, κυνισμό και εσχάτως κακομοιριά. Απόμαχος πολιτικός, όχι λόγω ηλικίας αλλά επειδή στέρεψε από ψηφοφόρους, περιφέρεται από στούντιο σε στούντιο, στήνει τους πάγκους του σαν καλός λαϊκατζής στρεβλής ευφυΐας και διαθέτει στην αγορά της αφέλειας ό,τι παράγει το μυαλό του, ο χαρακτήρας του και η πολιτικός του πολιτισμός.

Κεντρικό του κατάστημα ο Βήμα FM. Εκεί κάθε Τρίτη γίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης της εξυπνάδας. Ο ένας πουλάει βιβλία, ο άλλος πνεύμα. Στο σελοφάν υπάρχει και προσφορά για να γίνει ελκυστικό το προϊόν: αντιπάθεια σε συσκευασίες μιας χρήσεως. Ο Πάγκαλος στις εκπομπές του ψάχνει για τη δυνατή εξυπνάδα – την εκκωφαντική μπαρούφα για την ακρίβεια – που θα σηκώσει σκόνη. Φτύνει τον κόσμο και προσβάλλει με σκληρούς χαρακτηρισμούς πολιτικούς του αντιπάλους.

Την εποχή των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα, γράφτηκε ότι σε συνέντευξή του στην «Ελ Μούντο» είχε χαρακτηρίσει τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων κάθε πολιτικής προέλευσης που πέρασαν από εκεί «ένα μίγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες», χωρίς να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Τώρα κλαίγεται και το παίζει δύσμοιρος.

Αυτό το κόμμα, τελικά, θα βγάζει είτε κλέφτες που είναι στη φυλακή είτε μειωμένης αντίληψης που μας έκαψαν είτε κάποιους που καμώνονται τους φτωχούς κακομοίρηδες. Οι λεβέντες και οι σωστοί έφυγαν νωρίς και – το πολύ – έγιναν τιμής ένεκεν ονομασία σε νοσοκομείο.

Διον. Βραϊμάκης 

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης με τίτλο «Η φτώχια του δύσμοιρου Πάγκαλου»)
http://harddog-sport.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7175.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: