Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Υποβρύχια παραγραφή

Υποβρύχια παραγραφή
* Μπλόκαραν επί τρίμηνο τη διαβίβαση της δικογραφίας για τα υποβρύχια και την κατέθεσαν την ημέρα του "λουκέτου" για να παραγραφούν "ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες" Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου.
* ΣΥΡΙΖΑ: Συνεταίροι και στη συγκάλυψη των πιο σοβαρών εγκλημάτων κατά του Δημοσίου

Προστασία στον Ευ. Βενιζέλο έναντι των νόμων για την υπόθεση των υποβρυχίων προσέφερε απροκάλυπτα και προκλητικά ο Αντ. Σαμαράς, με προφανές αντάλλαγμα την... κυβερνητική στήριξή του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Δικογραφία για την υπόθεση, την οποία απέστειλαν προς τη Βουλή οι εισαγγελείς Διαφθοράς Αντ. Ελευθεριανός και Πόπη Παπανδρέου, καθώς "προέκυψαν στοιχεία ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών" για τους Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπακωνσταντίνου, κρατήθηκε στον Άρειο Πάγο επί ενάμιση μήνα και περίπου άλλο τόσο στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Χρ. Αθανασίου.
Τελικά έφτασε στη Βουλή το απόγευμα της 4ης Ιουνίου, λίγες ώρες αφότου είχε αιφνιδιαστικά κλείσει η Ολομέλεια και είχαν παραγραφεί πιθανά αδικήματα, καθώς αυτό συντελείται με την περάτωση των εργασιών της δεύτερης συνόδου της επόμενης Βουλής από τη διάπραξη του αδικήματος. Προφανώς διαβιβάστηκαν και μετά τις εκλογές, προκειμένου, όπως κατ' επανάληψη διακήρυξαν αναλυτικά οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, να μην διαταραχθεί η "κυβερνητική σταθερότητα".
http://www.avgi.gr/article/3052020/upobruxia-paragrafi

Δεν υπάρχουν σχόλια: