Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αποφυλακίζεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Αποφυλακίζεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
Το πράσινο φως για την αποφυλάκιση, με περιοριστικούς όρους, του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη άναψε με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών, 19 μήνες μετά την...
σύλληψη του για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της PROTON BANK.

Ο επιχειρηματίας πρέπει να καταβάλει χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε και έξοδος από τη χώρα.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα του επιχειρηματία που στηριζόταν κυρίως στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει. Άλλωστε, τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.

Ο εισαγγελέας Εφετών, πριν από λίγες ημέρες, είχε προτείνει - αναπόφευκτα λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης- να αποφυλακιστεί με αυστηρούς όρους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank , αλλά υπήρχε σε εκκρεμότητα η υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012.

Έτσι , η υπεράσπιση του επιχειρηματία υπέβαλε νέο αίτημα που αφορούσε και τη συγκεκριμένη υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών. Η αποφυλάκιση του επιχειρηματία, εφόσον κατατεθούν τα χρήματα, μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: