Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Το πλιάτσικο στην περιουσία της ΕΡΤ (δημοσίου) ανθεί, η ΝΕΡΙΤ σφυρίζει αδιάφορα

Κως: Κλάπηκαν εγκαταλελειμένοι ραδιοφωνικοί πομποί της ΕΡT

Αναδημοσίευση από το radiofono.gr

Συνεχίζουν τα προβλήματα λεηλασίας στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας που έμειναν εγκαταλελειμμένες και αφύλακτες μετά το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ. Όπως καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας το νησιού της Κω, «την περίοδο από 11-06-2013 έως 08-05-2014 άγνωστο άτομο παραβίασε ...
οικίσκο της ΝΕΡΙΤ και αφαίρεσε δύο πομπούς ραδιοφώνου FM που χρησιμοποιούνταν για αναμετάδοση του προγράμματος. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από τους αστυνομικούς.» Η Κως και τα γύρω νησιά εξυπηρετούνται από το κέντρο εκπομπής "Σύμπετρο", ενώ οι πομποί είχαν εγκατασταθεί το 2012.

Οι πομποί του ραδιοφώνου στην Κω συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πολλούς αναμεταδότες της ΕΡΑ που τέθηκαν εκτός λειτουργίας με το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Καθώς οι τεχνικοί της ΕΡΤ απολύθηκαν καιο «ενδιάμεσος φορέας» (ΔΤ) δεν διέθετε επαρκές τεχνικό προσωπικό προκειμένου να συντηρήσει και να ενεργοποιήσει όλους τους πομπούς, πολλοί πομποί παρέμειναν εκτός λειτουργίας για ολόκληρο τον χρόνο που ακολούθησε. Έτσι, παρότι οι συγκεκριμένοι πομποί τέθηκαν εκτός λειτουργίας περίπου την 11η Ιουνίου, η κλοπή έγινε αντιληπτή τον Μάιο, σχεδόν ένα χρόνο μετά, πιθανότατα όταν κάποιος υπάλληλος κατάφερε να προσεγγίσει το χώρο για επισκευή.

Κίνδυνος πλιάτσικου για πολλά κέντρα εκπομπής

Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στο κέντρο εκπομπής μεσαίων κυμάτων στα Μέγαρα, το οποίο άγνωστοι είχαν διαρρήξει αμέσως μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και είχαν αποσπάσει τους μεταλλικούς μετασχηματιστές. Το περιστατικό είχε γίνει αντιληπτό 6 μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, την περίοδο των Χριστουγέννων. Τότε, οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν εκδόση ανακοίνωση, λέγοντας ότι είχαν προβλέψει το πλιάτσικο της εγκαταλελειμμένης περιουσίας της ΕΡΤ, και κατηγορώντας τις αρχές που δεν μερίμνησαν για ομαλή μεταβίβαση και φύλαξη των εγκαταστάσεων.
 
http://greektv-com.blogspot.gr/2014/06/blog-post_24.html#more

Επίσης επισημαίνεται ότι με βάση πρόσφατη Υπουργική Απόφαση έχουν μεταβιβαστεί μόνο μερικά κέντρα εκπομπής από την ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα να παραμένουν υπό την ευθύνη του ειδικού εκκαθαριστή της ΕΡΤ, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: