Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Mαχόμενοι Δημοσιογράφοι: Επεσαν οι μάσκες στην ΕΣΗΕΑ


Αναδημοσιεύουμε από το μπλογκ της Μαχόμενης Δημοσιογραφίας τις καταγγελίες (χωρίς απαραίτητα να τις υιοθετούμε) περί συναλλαγής ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικών στην Ενωση Συντακτών της Αθήνας, μετά την εκλογή της Μαρίας Αντωνιάδου στην προεδρία της ΕΣΗΕΑ και της Μαριλένας Κατσίμη στη θέση της γενικής γραμματέως της Ενωσης:
«Η...
συναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικών με το δεκανίκι της ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Με ένα «πραξικόπημα» Τρίμη - Αντωνιάδου και κομπάρσους τους υπόλοιπους τέσσερεις. Παρά τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν ότι δεν υπήρχε συμφωνία των παρατάξεων για αντιπροσωπευτικό, ο προεδρεύων διέταξε… «να έρθουν οι κάλπες». Τρείς από τις πέντε παρούσες παρατάξεις (απουσίαζε η..
Δημοσιογραφική Συνεργασία) αποχώρησαν διαφωνώντας με την κατάφορα αντιδημοκρατική στάση του. Απτόητοι οι έξη συνέχισαν μόνοι τους τη διαδικασία… αλληλοψηφιζόμενοι ως πρόεδροι και γραμματείς..
Κατόπιν έβγαλαν ανακοίνωση-δείγμα γραφής αυτών που θα ακολουθήσουν - όπου αναφέρουν ότι εκλέχτηκαν με… παρόντα έξη μέλη, αποσιωπώντας την αποχώρηση των τριών παρατάξεων, την απουσία της τέταρτης και την μεταξύ τους συναίνεση. Και παρ΄ότι τους επισημάνθηκε το «λάθος» και συμφώνησαν να το διορθώσουν ουδέποτε το έκαναν…
Οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες του Ιούνιου στην ΕΣΗΕΑ, είχαν αποκαλύψει την προεκλογική συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ Ενωμένων Δημοσιογράφων και Συσπείρωσης παρουσία κομματικών μελών, για να την άλωση του Σωματείου.
Εμείς, τότε, συνεπείς στις αρχές μας και τιμώντας την εμπιστοσύνη εκατοντάδων συναδέλφων- στους οποίους ΚΑΙ ΜΟΝΟ οφείλουμε την αντιπροσώπευσης μας στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ- είχαμε δηλώσει κατηγορηματικά, ότι : ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ Τ0 ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ που έλαβε συγχαρητήρια, από τον σφαγέα της ΕΡΤ και συνεργάτη του πρωθυπουργού Μουρούτη. Δηλώσαμε ότι δεν μας επιτρέπεται να παραδώσουμε τα κλειδιά του Σωματείου στον κυβερνητικό έλεγχο και την μέγγενη της τρόικας.
Τρεις ολόκληρους μήνες και εν μέσω εργασιακής θύελλας με αθρόες απολύσεις, μαύρο στην ΕΡΤ κ.α δραματικά προβλήματα του κλάδου, ζήσαμε μία παράσταση (τάχα Δημοκρατίας στο Σωματείο) όπου τόσο οι Συριζαίοι της Συσπείρωσης όσο και οι μνημονιακοί των Ενωμένων, δήλωναν ότι… επιδιώκουν τη σύσταση αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου. Όποια άλλη άποψη, όποια άλλη πρόταση ούτε καν την άκουγαν. Το σχέδιο ήταν συγκεκριμένο και η ανάθεση επίσης.
Και αίφνης με τη φθινοπωρινή αύρα του Σεπτεμβρίου, η παράσταση έλαβε τέλος, οι μάσκες έπεσαν και το παρασκήνιο θριάμβευσε.
Ως εκ θαύματος βρέθηκε λύση με τους τρεις Συριζαίους και τους τρεις μνημονιακούς να… αλληλοψηφίζονται προσπερνώντας τις αβυσσαλέες ιδεολογικές διαφορές τους.
ΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, επαναλαμβάνουμε για άλλη μ ια φορά τη θέση μας: Δεν μπορούμε να έχουμε καμία συνεργασία με τη μνημονιακή παράταξη των Ενωμένων Δημοσιογράφων και όσους συναινούν στην κυβερνητική πολιτική που οδήγησε στην εξαθλίωση όλο τον ελληνικό λαό και τον δημοσιογραφικό κλάδο.
Περιμένουμε να δούμε πώς θα δικαιολογήσουν οι «σύμμαχοι» στους συναδέλφους την ανίερη συμμαχία. Περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν «από κοινού» το κλείσιμο της ΕΡΤ, το πέταγμα στο δρόμο 2.500 συναδέλφων, τις 50 απολύσεις στον ΔΟΛ και τις 150 που θα ακολουθήσουν. Σε ποια ιδεολογική πλατφόρμα;»

zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: