Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ οι αρχηγοί των νεοναζί της Χ.Α.

Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ...
ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση. Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη. Μέχρι την απολογία τους θα παραμείνουν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ.
Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Κατζητούμενος παραμένει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε αργά τη νύχτα ένταλμα σύλληψής από τους ανακριτές της υπόθεσης.
Σύμφωνα τώρα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.
Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Η. Κασιδιάρης και Γ. Λαγός που συνελήφθησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, καθώς και οι Η. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος, που παραδόθηκαν στις αρχές.
Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Συνελήφθησαν και κατηγορούνται, επίσης, 13 στελέχη της Χρυσής Αυγής, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Κώστας Πατέλης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χ.Α. στη Νίκαια, που εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένας ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά και μία ανθυπαστυνόμος στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά.
Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί συνολικά για 36 στελέχη της Χρυσής Αυγής. Προηγήθηκε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση. Μεσολάβησε σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.
Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση συλλαμβάνονται βουλευτές και αρχηγός κόμματος.
Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται, προκειμένου να συλληφθούν άλλα 12 άτομα, που περιλαμβάνονται στην παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χρήστος Παππάς.
Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ο ειδικός φρουρός και η ανθυπαστυνόμος που συνελήφθησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Διαβάστε εδώ το χρονικό της σύλληψης των Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου, Λαγού και των άλλων στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: