Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο αγάς

Εκπλήσσονται κάποιοι από την προσπάθεια καθεστωτικών δημοσιογράφων –όπως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου- να περάσουν γραμμή για ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας-Χρυσής Αυγής. Μην ανησυχείτε, δεν είναι αυτός ο στόχος τους.

Ο...
στόχος της οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου είναι να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Θα προσπαθήσουν να μεταπείσουν τόσο αυτό το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ -όσο και τους πολίτες που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-, προβάλλοντας τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού.

Η υπαρκτή χρεοκοπία της χώρας έχει αντικατασταθεί στην πολιτική και δημοσιογραφική ατζέντα από τον νεοναζιστικό κίνδυνο της Χρυσής Αυγής που είναι δικό τους δημιούργημα.

Η Ελλάδα δεν έχει χρεοκοπήσει. Το πρόβλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι ο νεοναζισμός.

Κυβερνούν οι ακραίοι και βαφτίζουν ακραίους όλους τους άλλους.

Είναι προφανές πως η οικονομική ολιγαρχία της χώρας δεν ελέγχει απόλυτα τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Ελέγχει κάποιους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι όλους.

Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τους φοβίζει ακόμα.

Γι’ αυτό, έχουν αμοληθεί διάφοροι λαγοί –και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ-, για να αναδείξουν την εθνική αναγκαιότητα για κυβερνητική συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτρέψει τον νεοναζιστικό κίνδυνο της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει, εδώ και καιρό, ένα μεγάλο και κρίσιμο λάθος. Συμμετέχει με εκπροσώπους του σε στημένες εκπομπές των καθεστωτικών ΜΜΕ, όπου ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σφυροκοπείται από όλες τις πλευρές, λες και η χώρα δεν έχει χρεοκοπήσει αλλά το πρόβλημα είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον.

Με αυτόν τον τρόπο, μόνιμα αποφεύγεται οποιαδήποτε αναφορά στις ευθύνες των δυο κομμάτων που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και αναζητούνται οι ευθύνες για το τι θα κάνει στο μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση.

Από αυτές τις στημένες εκπομπές απουσιάζουν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής. Με αυτόν τον τρόπο, η Χρυσή Αυγή –που είναι το πιο συστημικό κόμμα- παρουσιάζεται ως το μόνο αντισυστημικό κόμμα.

Είναι πολύ όμορφα στημένο το κόλπο. Καθόλου τυχαίο, αφού οι λαγοί είναι πρώην κομμουνιστές. Ξέρουν αυτοί.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να φερθεί έξυπνα, δεν θα συμμετείχε σε καμία εκπομπή των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Αποδεικνύεται καθοριστική για την τύχη της χώρας η παραμονή των χρεοκοπημένων και παράνομων ΜΜΕ στα χέρια των νταβατζήδων της διαπλοκής.

Ελέγχεις τα κυρίαρχα ΜΜΕ, ελέγχεις τα πάντα.

Επιθυμία τους είναι η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ.

Για να το πετύχουν, θα εκβιάσουν με συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-Χρυσής Αυγής, αν και ξέρουν πως αυτό θα αποτελέσει το τέλος της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Οι οικονομικοί ολιγάρχες, για να διασωθούν, είναι ικανοί να τινάξουν την χώρα στον αέρα.

Μόνο οι Έλληνες πολίτες μπορούν να το αποτρέψουν αυτό.

Αλλά ένα 15% των Ελλήνων ψηφοφόρων, αντί να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες –η μόνη κυβερνητική συνεργασία αριστερών και δεξιών που θα μπορούσε να οδηγήσει, έστω, σε μερική κάθαρση- επιλέγουν Χρυσή Αυγή.

Ένα μέρος του λούμπεν προλεταριάτου ταυτίζεται με τους εφοπλιστές και τους άλλους ολιγάρχες.

Είναι μια παλιά ιστορία. Από τον Γκοτζαμάνη και τον Εμμανουηλίδη που δολοφόνησαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη μέχρι τους χωρικούς της Βολιβίας που πρόδωσαν τον Τσε Γκεβάρα που αγωνιζόταν για αυτούς.

Αυτοί που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή για να εκδικηθούν το πολιτικό σύστημα μου θυμίζουν τον κερατά που έκοψε το πουλί του για να εκδικηθεί τη γυναίκα του.

Θύμωσε ο αγάς κι έκοψε τα’ αρχίδια του.

Pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: