Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Τι συμβαίνει στον ΔΟΛ;



Κανένα στέλεχος δεν αισθάνεται θιγμένο με τον νέο «δερβέναγα» που έβαλε στο κεφάλι τους ο Ψυχάρης;

Έκπληξη έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για τον νέο γενικό διευθυντή (δεν είναι αυτός ο επίσημος τίτλος του ακόμη αλλά κάπως πρέπει να τον αναφέρουμε) του ΔΟΛ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας πρόκειται για έναν στενό προσωπικό φίλο του Σταύρου Ψυχάρη τον οποίο ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ σέβεται και εμπιστεύεται, αλλά που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα ΜΜΕ. Σύμφωνα με... το ρεπορτάζ πρόκειται για ένα άνθρωπο των τεχνών που διατηρεί μια πετυχημένη πινακοθήκη στα Βόρεια Προάστια.

Η πρώτη απορία εντός και εκτός ΔΟΛ είναι πώς μπορεί αυτός ο άνθρωπος να οργανώσει και να σχεδιάσει μια αναδιάρθρωση σε ένα δημοσιογραφικό οργανισμό του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του ΔΟΛ αφού δεν γνωρίζει τίποτε για τα ΜΜΕ και ειδικά την θέση τους στον σύγχρονο κόσμο που εμπλέκονται τα έντυπα με τα ηλεκτρονικά μέσα. Όλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να μάθει μέσα σε λίγες μέρες τόσο τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης εφημερίδων, περιοδικών και sites, αλλά και την ανθρωπογεωγραφία του ΔΟΛ για να μπορέσει να σχεδιάσει μια λειτουργική αναδιάρθρωση.

Τα στελέχη
Η δεύτερη μεγάλη απορία είναι γιατί εν μέσω μαζικών απολύσεων χρειάζεται ένα ακόμη μεγαλοστέλεχος ο ΔΟΛ; Τόσα μεγαλοστελέχη – ορισμένα εκ των οποίων λαμβάνουν μισθούς εξωπραγματικούς, δεν μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν την αναδιάρθρωση; Και αν δεν μπορούν γιατί παραμένουν στην θέση τους; Τα υπόλοιπα παλαιότερα και νεότερα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΟΛ τι λένε για το νέο «δερβέναγα» που τους φόρεσε καπέλο ο Στ. Ψυχάρης; Κανείς δεν αισθάνεται την προσωπική ανάγκη να διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη εμπιστοσύνης που επιδεικνύει απέναντι τους; Κανείς δεν αισθάνεται θιγμένος;

Ο Ψυχάρης
Τελευταία και πιο σημαντική απορία. Ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης δεν έχει εικόνα και άποψη για το τι πρέπει να γίνει στο δικό του «μαγαζί» στο οποίο ως γνωστόν ζει και αναπνέει κυριολεκτικά όλη μέρα επί τέσσερις δεκαετίες και χρειάζεται να του το πουν κάποιοι φίλοι του που δεν έχουν καμία σχέση όχι μόνο με τον ΔΟΛ αλλά και με τα ΜΜΕ;

Με αυτά και με αυτά οι εργαζόμενοι στη Μιχαλακοπούλου αναμένουν με αγωνία τις εισηγήσεις του νέου στελέχους και τις αποφάσεις που θα λάβει τελικά ο Σταύρος Ψυχάρης για το μέλλον του Οργανισμού.
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: