Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονία 34χρονου αντιφασίστα στην Αμφιάλη από χρυσαυγίτες

O 34χρονος Παύλος Φύσσας, γνωστός για την αντιφασιστική του δράση και στη ραπ σκηνή ως Killah P, έπεσε νεκρός γύρω στις 12.10 το βράδυ στην Αμφιάλη μετά από επίθεση χρυσαυγιτών με μαχαίρι. Συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην πλ. Ζαρντέν. Ο ...
δράστης ομολόγησε τη σχέση του «με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο» σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

34-year old antifascist stabbed to death by neonazis in Athens, Greece



Το γεγονός: Σύμφωνα με μαρτυρίες o Παύλος και η παρέα του, 5 - 6 άνδρες και γυναίκες κυνηγήθηκαν από περίπου 25 άτομα με μαύρες μπλούζες. Ο 34χρονος κτυπήθηκε με τουλάχιστον 3 μαχαιριές στο στήθος, στην οδό Τσαλδάρη και Ξάνθου στο κέντρο της Αμφιάλης, και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αυτόπτης μάρτυς δήλωσε ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε περίπου μισή ώρα, ενώ σε ελάχιστα λεπτά, περίπου 5 με 10, μαζεύτηκαν 5 με 6 περιπολικά και 12 μηχανές.



Χρυσαυγίτης ο δράστης: Η αστυνομία συνέλαβε έναν 45χρονο, στην κατοχή του οποίου, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ το μεσημέρι της Τρίτης, βρέθηκε μαχαίρι με ίχνη αίματος και στο σπίτι του όπλο «τέιζερ». Ο δράστης παραδέχτηκε τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή. Αναζητούνται και άλλα άτομα που έλαβαν μέρος στην επίθεση. Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο.



Embedded image permalink

Πανό στο συλλαλητήριο στην Πλ. Κλαυθμώνος, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Φωτ. Δρομογράφος.




Αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Π. Φύσσα - Όλες και όλοι σήμερα στην Αμφιάλη



Η αντιφασιστική διαδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Νίκης (JARDIN - Παναγή Τσαλδάρη), στην Αμφιάλη (πρόσβαση με τα λεωφορεία 824 - 826 από Πειραιά).



Όλοι στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Ενημέρωση:

3:00 μμ: Στις 17.00 η μεταγωγή του δράστη από το Α.Τ Κερατσινίου στην εισαγγελία Πειραιά

1.20 μ.μ.: Δηλώσεις Δένδια για τη δολοφονία στην Αμφιάλη - Προανήγγειλε νομοθετική αλλαγή

12.45 μ.: Πριν από λίγα λεπτά, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε δηλώσεις για τη σύλληψη του 45χρονου δράστη: Στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι με ίχνη αίματος και ο ίδιος ομολόγησε την ένταξή του σε «συγκεκριμένο πολιτικό χώρο» (εννοώντας προφανώς τη Χρ. Αυγή). Στο σπίτι του βρέθηκε ακόμα ένα taser (όπλο που προκαλεί ηλεκτρικές εκκενώσεις) και υλικό επίσης από «συγκεκριμένο πολιτικό χώρο» κατά την αστυνομική ορολογία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.



Eνημέρωση, 10.40 π.μ.: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που επικαλούνται πηγές της αστυνομίας, ο δράστης ομολόγησε την ένταξή του στη Χρυσή Αυγή.Αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν αυτή την ώρα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρ. Αυγής στη λεωφ. Μεσογείων και άλλα γραφεία του νεοναζιστικού κόμματος (κοντά στο στ. Λαρίσης και στη Νίκαια, σύμφωνα με αναφορές στο twitter). Στις 12 το μεσημέρι η αστυνομία θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.



Η επέμβαση της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της Χρ. Αυγής στη λεωφ. Μεσογείων (από enikos.gr)


Δηλώσεις Δένδια για τη δολοφονία στην Αμφιάλη - Προανήγγειλε νομοθετική αλλαγή - See more at: http://left.gr/news/diloseis-dendia-gia-ti-dolofonia-stin-amfiali-proaniggeile-nomothetiki-allagi#sthash.sQMzn9Fa.dpuf

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία: ο Χρ. Λαζαρίδης επιμένει στη θεωρία των δύο άκρων - Δημ. Στρατούλης: Τάγμα εφόδου μαχαίρωσε και σκότωσε έναν αντιφασίστα και αριστερό και καλλιτέχνη - «Ο φασισμός θα συντριβεί με Δημοκρατία»: παρέμβαση στη βουλή για τη δολοφονία του Π. Φύσσα
- ΣΥΡΙΖΑ: Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ.Α.


Για τον Killah P... Μια συνέντευξή του στο hiphop4elements.blogspot.gr και τραγούδια του
http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: