Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Διακομματική καταδίκη της Χρυσής Αυγής μέσα από τις σελίδες της Αυγής- Απομονωμένο το Μαξίμου

 

Μια υψηλού συμβολισμού πρωτοβουλία καταδίκης της νεοναζιστικής βίας ανέλαβε η εφημερίδα Αυγή, η οποία συνδέεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενώντας σήμερα σχετικές δηλώσεις εκπροσώπων όλων των δημοκρατικών κομμάτων.



Συγκεκριμένα, η εφημερίδα φιλοξενεί άρθρα του...



...Νικήτα Κακλαμάνη (ΝΔ), του Δημήτρη Παπαδημουλή (ΣΥΡΙΖΑ), του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (ΠΑΣΟΚ, του Νότη Μαριά (ΑΝΕΞΕΛ), του Γιάννη Πανούση (ΔΗΜΑΡ) και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Εκτιμώ ότι πρόκειται για μια έξυπνη πρωτοβουλία της εφημερίδας που απαντά στην ανιστόρητη κι επικίνδυνη θεωρία των δυο άκρων που προωθεί η ακροδεξιά αυλή του Μεγάρου Μαξίμου (Λαζαρίδης, Μπαλτάκος, Κρανιδιώτης).

Νομίζω ότι αποτελεί συντριπτική επικοινωνιακή ήττα του Μαξίμου η προθυμία όλων των κομμάτων να συμμετάσχουν σε ένα αφιέρωμα της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο μάλλον όταν ο βουλευτής του κόμματος Νικήτας Κακλαμάνης πλειοδοτεί στην κριτική κατά του Χρύσανθου Λαζαρίδη.



Ελπίζω πάντως το αφιέρωμα αυτό να σηματοδοτεί μια επιστροφή της Αυγής στις αριστερές αρχές του ιστορικού παρελθόντος της καθώς τα τελευταία χρόνια μέσα από τις σελίδες της εκφράστηκαν ακραίες θέσεις* που βοήθησαν -όχι συνειδητά- στο τέλος της ημέρας τη Χρυσή Αυγή να επιβάλει την ακραία ατζέντα και ρητορική της.

*Τρια παραδείγματα εδώ, εδώ κι εδώ.
parapolitiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: