Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής «γλείφει» τον Πρωθυπουργό με μαντινάδα - Σάλος στο Twitter [βίντεο]

Μετά την περίπτωση της Λένας Διβάνη και της γενικής κατακραυγής που ακολούθησε το σχόλιό της στο Twitter σχετικά με το νεκρό 19χρονο νεαρό που πήδηξε από το τρόλεϊ στο Περιστέρι, άλλος ένας εκπρόσωπος της πολιτισμικής ζωής του τόπου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, δημιουργός γνωστών ταινιών όπως οι...
«Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», «Ελ Γκρέκο», «Καβάφης», βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και της μαζικής διαπόμπευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αφορμή η αυτοσχέδια μαντινάδα την οποία απήγγειλε από βήματος αφιερώνοντάς την στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο προαύλιο της οικίας Τσικλητήρα που οργάνωσαν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και ο εκπολιτιστικός σύλλογος Ναυαρίνο.
Αφού πρώτα τιμήθηκε ο ίδιος από τον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Σμαραγδής προέβη στην κίνηση που έμελλε να ανάψει φωτιές, προκαλώντας την αντίδραση της κοινής γνώμης. Απήγγειλε μερικούς στίχους τους οποίους, όπως υποστηρίζει ο γνωστός σκηνοθέτης, έγραψε λίγο πριν ανέβει στο βήμα σε ένα χαρτάκι:
«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».
Λέξεις οι οποίες πυροδότησαν πλήθος σαρκαστικών αντιμαντινάδων έως και επιθετικών σχολίων που έκαναν λόγο περί «γλειψίματος»:



Παρακολουθείστε το βίντεο:
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: